Výlety s dětmi

Sauna pro rodiče s dětmi, Praha - Troja

Výlety s dětmi

Sauna pro rodiče s dětmi, Praha - Troja

Sauna pro rodiče s dětmi, Praha - Troja
  • Druh zábavy: sauna pro rodiče s dětmi
  • Doporučený věk dětí: 1+
  • Adresa: Hnězdenská 735/6, Praha 8, Česká republika

Popis

Relaxační Studio Troja poskytuje klidné prostředí vhodné pro odpočinek a relaxaci v soukromí. Nejlépe si užíváme saunu v okruhu našich nejbližších. Nabízíme Vám privátní saunu, kde nebudete nikým rušeni. K ochlazení můžete využít vědro, nádrž nebo sprchu, kde si teplotu vody můžete sami nastavit. Celé prostory jsou ozvučeny, je možné přinést si vlastní relaxační hudbu nebo si vybrat z repertoáru studia. Interiér má příjemné osvětlení a je vybaven lehátky a dřevěnými lavicemi. Můžete si tak zvolit pohodlnou polohu pro relaxaci. V rámci saunování se z těla vyplavují toxiny a voda. Doplnění tekutin je proto nezbytné pro správné fungování organismu. Na našich klientech nám záleží, na každého ve studiu čeká karafa s vodou. Říká se: "čistota půl zdraví", prostory jsou uklízeny po každém klientovi. Nabízíme zapůjčení osušek a prostěradel. Maximální kapacita je 6 osob.

Sauna v pražské Troji je určena dětem od 1 do 3 let věku v doprovodu rodiče (kroužek), dětem bez rodičů od 4 let (kroužek), umožňůjeme pronajmutí prostor pro privátní saunování. Stejně tak jako pro dospělé má sauna i pro malé děti svůj blahodárný účinek. Saunování je příležitostí k odpočinku s dětmi po náročném dni.

Blahodárné účinky saunování

Saunování je proces s dlouholetou tradicí, při kterém se využívá pozitivního vlivu tepla, ochlazení a relaxace. Stimuluje organismus a zrychluje jeho procesy. Je vhodnou prevencí pro všechny věkové skupiny. Prostředí, ve kterém se střídají teploty, má kladný vliv na celkovou pohodu a kvalitní odpočinek jedince. 
Saunování zlepšuje imunitní systém, otužuje a napomáhá lepší adaptaci na změny počasí, je vhodným místem pro relaxaci, podporuje kvalitnější spánek, zrychluje látkovou výměnu, přispívá k rychlejší regeneraci organismu, zrychluje metabolismus, má detoxikační účinky, pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, a to díky zrychlenému oběhu krve. Dochází k lepšímu prokrvování končetin, působí preventivně proti syndromu studených nohou. Podporuje též chuť k jídlu a uvolňuje dolní cesty dýchací.

Provoz sauny

Prostory sauny jsou pravidelně ošetřovány přírodními prostředky. Úklid probíhá po každém klientovi (kroužku). Po příchodu do studia si rodiče i děti svléknou svrchní oděv a boty. Poté se přesunou do převlékárny. Odloží oblečení, rodiče se zabalí do ručníků, dětem mohou dát župánek. Před prvním vstupem do prohřívárny je nutné se osprchovat mýdlem. Jedná se o důležitou hygienickou zásadu. Pro rychlý nástup efektu pocení, je dobré utřít sebe i dítě do sucha.
Rodič s dítětem se přesouvá do prohřívárny, která je vyhřátá na 60°C. V kabině sedí rodič i dítě na čistém prostěradle nebo osušce, kterou používá jen jako podložku na sezení v prohřívárně. Rodič má v kabině velkou úlohu. Vnímá nejen své tělo, ale je také maximálně napojený na dítě. Jakmile se dítě začne hodně vrtět a být neklidné, je vhodné kabinu opustit. Následuje ochlazení. Ve studiu je hned několik možností. Můžeme použít vědro se studenou vodou, sprchu nebo se s dítětem ponořit do ochlazovací nádrže. Po ochlazení je příhodné dát dítěti župánek a rodič se zabalí do osušky. Přichází odpočinek v relaxační místnosti s hračkami pro děti. Proces ohřátí a ochlazení opakujeme maximálně třikrát. Před oblékáním se rodič s dítětem může osprchovat a umýt mýdlem. Je možné, že děti budou po saunování unavené, poté se nedoporučuje sportovní aktivita. S sebou si je třeba vzít osušky, prostěradlo, župánek, něco k pití. Osušku a prostěradlo si lze za poplatek zapůjčit.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/koupani/praha/8243-sauna-pro-rodice-s-detmi