Výlety s dětmi

Naučná stezka Kolem pranýře za výhledy

Výlety s dětmi

Naučná stezka Kolem pranýře za výhledy

Naučná stezka Kolem pranýře za výhledy
  • Trasa výletu: z centra Kašperských Hor po naučné stezce přes Šibeniční vrch a vrch Vinice k lesní kapli Panny Marie Pomocné, kolem kostela sv. Mikuláše a kaple sv. Anny zpět do Kašperských Hor
  • Celková délka trasy: 6 km
  • Terén: mírně až středně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: odrážedla

Popis

Z města Kašperské Hory vychází několik naučných stezek. Tu nejkratší (okružní) pojmenovanou Naučná stezka Kolem pranýře za výhledy, by mohli zvládnout i menší turisti.

Z náměstí v Kašperských Horách vyrazíme po červeně značené naučné stezce. Za IS se dáme doleva. Po levé straně míjíme dětské hřiště. Kousek za ním odbočíme ze silnice vlevo na pěšinu v loukách. V první půlce výletu musíme překonat převýšení 130 metrů. Stoupáme pastvinou na Šibeniční vrch a následně vrch Vinice, odkud máme krásné panoramatické výhledy na kopcovitou krajinu střední Šumavy a Pošumaví. Na jednom z kopců se vypíná hrad Kašperk. Poté, co opustíme louky, vstoupíme do lesa a po cca 300 metrech stojíme u lesní kaple Panny Marie Pomocné. Tento krátký úsek se vracíme po stejné cestě a posléze klesáme ke kostelu sv. Mikuláše a kapli sv. Anny. Tam navážeme na asfaltovou cestu, která nás dovede zpět do centra Kašperských Hor.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/sumava/741-naucna-stezka-kolem-pranyre-za-vyhledy