Výlety s dětmi

Velikonoční prohlídky zámku v Jindřichově Hradci

Výlety s dětmi

Velikonoční prohlídky zámku v Jindřichově Hradci

Velikonoční prohlídky zámku v Jindřichově Hradci
  • Datum: od 29.3.2024 do 1.4.2024
  • Místo: Jindřichův Hradec - hrad a zámek
  • Adresa: Jindřichův Hradec, Česká republika

Popis

Velikonoční prohlídky

O velikonočních svátcích pokračujeme v zavedené a návštěvníky oblíbené tradici prohlídek bez průvodce. Potěšeni budou obdivovatelé květinových výstav. Pro malé návštěvníky je připravena hra, jejíž vyřešení jim přinese drobnou sladkou odměnu. V sobotu jsou všichni návštěvníci zváni do Černé kuchyně, kde bude jindřichohradecká Bílá paní rozdávat sladkou kaši.

 

Dřívější pravidelná velikonoční výstava zvaná "Splašená vejce" se rozhodla, že si letos vezme volno. Ale menší skupina vajíček - rebelů se rozhodla zúčastnit i letošních Velikonoc. Podle našich zpráv se budou skrývat na méně nápadných místech ve většině zámeckých pokojů. Malí návštěvníci budou mít za úkol si jich všimnout a umístění zapsat do listů, které dostanou před prohlídkou v pokladně. Věříme, že se všem hledajícím úkol podaří a za to je bude na konci prohlídky očekávat malá sladká odměna.

 

Aby se zatoulaná vajíčka lépe objevovala, bude možné od Velkého pátku 29. března do Velikonočního pondělí 1. dubna navštívit zámecké pokoje v individuálních prohlídkách. Návštěvníci tak mohou interiéry procházet vlastním tempem. Ale ani návštěvníci, kteří upřednostňují prohlídku s průvodcem, nebudou ošizeni. Naši průvodci se budou v prohlídkové trase pohybovat a velmi rádi odpoví na dotazy, nebo i podají část průvodcovského výkladu.

 

Hra s hledáním vajíček však nebude zdaleka jediným zpestřením velikonočních prohlídek. První patro Adamova stavení a Rondel budou zkrášleny stovkami květů v květinových aranžmá floristy Slávka Rabušice a jeho přátel. Věříme, že bude co obdivovat. 

 

(Pouze) na Bílou sobotu 30. března se od 10 do 16 hodin přidávají další doprovodné akce.

V loňském roce se nám po 240 letech podařilo obnovit starodávnou tradici rozdávání sladké kaše v Černé kuchyni. Pro velký úspěch a zájem návštěvníků v této staronové tradici pokračujeme. Černou kuchyni bude mít na povel jindřichohradecká Bílá paní se svými pomocníky, k těm patří kuchaři a kuchtíci a také ozbrojená zámecká stráž. Kaše se vaří podle staré receptury, o které vám zámecký "kochmajstr" jistě rád vše vypoví.

Lákavé postní občerstvení bude připraveno i na III. nádvoří.

Vítaná je opětovná účast Kláry Hadravové, v jejímž stánku se můžete těšit na jedinečné sladké i slané pochutiny a dobrou kávu

A dále se nám pro letošní Velikonoce podařilo zajistit novinku. Rovněž na III. nádvoří bude možné navštívit stánek Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské university v Českých Budějovicích, který Vám nabídne široký sortiment tradičních i netradičních rybích výrobků. Mimo jiné například kapří paštiky a sekanou, sladkovodní ryby ve vlastní šťávě, teplou rybí polévku, smažené kapří stripsy nebo rybí saláty dle vlastních receptur.

 

Otevírací doba prohlídek ve sváteční dny (29. 3. - 1. 4.) je od 10 do 12 a následně od 13 do 15.15 hod. (poslední možný vstup).

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/jizni-cechy/jindrichuv-hradec/6554-velikonocni-prohlidky-zamku-v-jindrichove-hradci-6502