Výlety s dětmi

ZOO Praha

Výlety s dětmi

ZOO Praha

ZOO Praha
  • Druh zábavy: ZOO, dětské zoo, dětská hřiště
  • Doporučený věk dětí: 1+
  • Adresa: U Trojského zámku 3/120, Praha 7, Česká republika

Popis

V pražské ZOO si užijí děti všeho věku. Pro maminky nejmenších návštěvníků jsou k dispozici přebalovací pulty, klidná místa na kojení i možnost ohřát dětskou stravu. Větší děti mohou využít  mnohá hřiště či se projet po okružní dráze tramvají. Dětská zoo v jižní části areálu umožňuje fyzický kontakt se zvířaty. 

Zoo Praha provádí velice záslužnou činnost záchrany ohrožených druhů zvířat. Projít můžeme celkem několika pavilony. Například v pavilon s názvem Indonéská džungle se ocitneme v prostředí tropického deštného pralesa. S malými a středními živočichy afrických pouští, savan a lesů se setkáme v pavilonu pojmenovaném Afrika zblízka. V pavilonu Čambal uvidíme gaviály, vzácný druh ohroženého druhu krokodýla. Pavilon Sečuán je ukázkou ptáků z podhůří Himaláje, zatímco Rákosův pavilon zastupují vzácní papoušci. Velemlokárium bylo vybudováno pro největší obojživelníky světa - velemloky čínské. Jako v každé mimořádné zoo, a pražská zoo k nim rozhodně patří, nesmí chybět pavilon hrochů, slonů, šelem a plazů. Africký dům je určen pro zvířata africké savany, zejména žirafy. Velice oblíbený je pavilon goril, tučňáků a velkých želv. V teráriu objevíme svět hadů, plazů a želv.

V dolní části areálu pražské zoo se nachází mokřadní ptáci i savci, draví a jiní ptáci. Lákavé jsou průchozí voliéry. Náhorní plošina zoologické zahrady je domovem velkých býložravců jako bizonů, zubrů či velbloudů. Chladnější lesnatá část zoo je ideální pro chov sobů, losů či vlků. Jižní strmé skalní srázy poskytují útočiště horským kopytníkům. Plavecké dovednosti můžeme obdivovat u lachtanů. Darwinův kráter je název expozice australské a tasmánské fauny.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/zoo-farmy-kone/praha/460-zoo-praha