Výlety s dětmi

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - Zvířátka na Klokočských skalách

Výlety s dětmi

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - Zvířátka na Klokočských skalách

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - Zvířátka na Klokočských skalách
  • Trasa výletu: okruh z Klokočí přes Klokočské průchody, jeskyni Postojna a zříceninu hradu Rotštejn; během výletu hledání ukrytých krabiček s příběhy a úkoly
  • Celková délka trasy: 5 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ne

Popis

Jezdíte s dětmi rádi do přírody, ale řešíte, čím je na výletě zabavit, aby se nezačaly nudit? Hrají si Vaše děti rády na objevitele, rády hledají ukryté věci a řeší hádanky a úkoly? Pak právě pro Vás a Vaše děti jsou určeny hry v přírodě! Už žádné bručení ve stylu "Je to ještě daleko? Já už dál nejdu! Mě to tu nebaví!" Děti Vás budou samy popohánět, aby jste ušli dalších pár stovek metrů k příštímu stanovišti. Navíc zakoupením hry finančně podpoříte místní organizaci, která se zabývá realizací kulturních nebo sportovních aktivit pro místní děti a občany. V případě hry na Klokočských skalách je touto organizací Sbor dobrovolných hasičů Klokočí.

Při této hře se projdeme nádherným a přitom ne až tak turisty vyhledávaným skalním městem Klokočských skal. Čeká nás překrásná skalní scenerie několika pískovcových údolí, průchod úzkou skalní průrvou, zřícenina hradu Rotštejna, výhledy na Kozákov a za dobrého počasí i na Trosky, panorama Hruboskalského masivu a hrad Valdštejn. Především nás ale čeká návštěva jeskyně Postojna, jedné z největších, volně přístupných jeskyní v Českém ráji (baterky s sebou). Vlézt dovnitř ale není součastí hry. Cestou si poslechneme příběh o věčném hašteření jezevce Tondy a lišky Terezky. Jejich věčný spor o tom, kdo z nich je lepší, zdejší zvířátka vyřešila závodem ve skalách.  Při hře s dětmi splníme 11 úkolů, najdeme skrýš a vezmeme si z ní zaslouženou odměnu, kterou v ní zvířátka pro nás zanechala. Pokud na výlet pojedeme v létě, bude vhodné si vzít na sebe oblečení, u něhož nebude vadit, že se ušpiní od borůvek :-).

Pravidla hry v přírodě

Obtížnost úkolů je nastavena tak, aby byly zvládnutelné, ale zároveň i zajímavé a zábavné pro děti ve věku od cca 4 do 12 let. Z důvodů věkového rozmezí dětí je pro každý úkol k dispozici lehčí a těžší varianta zadání (někdy i střední). U každého úkolu je k nalezení správná odpověď, kterou lze přečíst pomocí aplikace pro čtení QR kódů v mobilním telefonu. Ukryté krabičky jednotlivých stanovišť jednoduše najdeme buďto na základě GPS souřadnic, nebo podle fotografií a textových popisů jejich umístění včetně mapy, což je vše uvedeno v herním plánu. Herní plán můžeme stáhnout přes odkaz, jenž nám po uhrazení hry bude zaslán. V případě platby kartou odkaz na herní plán obdržíme automaticky a obratem. Pokud zaplatíme převodem na účet, herní plán získáme až po připsání částky na účet provozovatele hry a po jeho potvrzení připsané částky. Hra je v nabídce od dubna do října, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Je pravidelně kontrolována a případně doplňována.

Více informací o hře je na oficiálních stránkách provozovatele.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/cesky-raj/4443-hra-v-prirode-s-pribehem-ukoly-a-pokladem-zviratka-na-klokocskych-skalach