Výlety s dětmi

Andrlův Chlum u Ústí nad Orlicí a procházka okolím

Výlety s dětmi

Andrlův Chlum u Ústí nad Orlicí a procházka okolím

Andrlův Chlum u Ústí nad Orlicí a procházka okolím
  • Trasa výletu: návštěva rozhledny a případně turistické chaty Hvězda na Andrlově Chlumu, procházka z Andrlova Chlumu na rozcestí Kozlovec
  • Celková délka trasy: 5 km (z Andrlova Chlumu na Kozlovec a zpět)
  • Terén: mírně kopcovitý až kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: odrážedla

Popis

Rozhledna Andrlův Chlum (Stříbrná krasavice)

Nad okresním městem Ústí nad Orlicí ve východních Čechách se vypíná vrchol Andrlův Chlum. Možnosti, jak se na něj dostat, najdeme v popisu níže. Nejsnažší je se na vrch dopravit autem po silnici z Ústí nad Orlicí. Na Andrlově Chlumu byla v roce 1996 postavena téměř 50 m vysoká telekomunikační věž s rozhlednou, ze které se nabízí impozantní výhled na Ústí nad Orlicí a daleké okolí. Najdeme tu dětské hřiště, sportovní hřiště a turistickou chatu Hvězda s restaurací, venkovním posezením a vnitřním dětským koutkem.

Procházka v okolí Andrlova Chlumu

Na vrcholu Andrlova Chlumu se sbíhá několik turistických tras. Na procházku s kočárkem nebo malými dětmi na odrážedle je nejvhodnější zeleně značená turistická trasa, která vede po hřebeni na rozcestí Kozlovec. Na první rozcestí U zabitého jdeme poměrně z kopce (na rozcestí můžeme dojet i autem, nalézá se zde parkoviště). Následující 2 kilometry na Kozlovec jsou po rovině nebo s mírným stoupáním. Pokud se vydáme na výlet s kočárkem, je nutné si vzít s sebou sportovní kočárek do terénu, trasa vede po lesní cestě.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/orlicke-hory/407-andrluv-chlum-u-usti-nad-orlici