Výlety s dětmi

Cyklistický okruh přes Františkovy Lázně a Cheb

Výlety s dětmi

Cyklistický okruh přes Františkovy Lázně a Cheb

Cyklistický okruh přes Františkovy Lázně a Cheb
  • Trasa výletu: okruh z Františkových Lázní přes obec Komorní Dvůr, podél vodní nádrže Skalka, přes město Cheb, obce Jindřichov a Tršnice
  • Celková délka cyklotrasy: 16 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Tato okružní cyklotrasa má rovinatý, z malé části mírně kopcovitý profil. Pro jízdu s cyklovozíkem je bezproblémová, odhadem 50% trasy vede po vedlejší silnici, 40% po asfaltové cyklostezce a 10% po zpevněné lesní cestě.

Vyrazíme od záchytného parkoviště v jižní části Františkových Lázní. Cyklotrasa 23 pozvolna stoupá po vedlejší silnici a pak po úzké zpevněné cestě při silnici do sousední vesnice Komorní Dvůr, ve které se nachází národní přírodní památka Komorní hůrka (je však s koly hůře přístupná, proto si její návštěvu necháme na pěší výlet). Po opuštění vesnice cyklotrasa na silničním mostě kříží silnici I/6 a směruje k vodní nádrži Skalka, podél které jedeme po zpevněné lesní cestě až do Chebu. Kousek před Chebem nám pěkný pohled na vodní nádrž poskytne empírový vyhlídkový altán Chebská stráž.

V Chebu za přehradou se nalézá volnočasový areál Krajinka, kde se můžeme zdržet – najdeme tu spoustu atrakcí a aktivit pro děti. Poté projíždíme Chebem po levém břehu řeky Ohře. Nad protilehlým břehem se vypíná majestátní chebský hrad. Na východním okraji města navážeme na cyklostezku Ohře (cyklotrasa 6), kterou opouštíme cca po 5 km v obci Jindřichov. Tam po přejetí železniční trati na cyklistickém rozcestí Jindřichov odbočíme vlevo směrem do obce Tršnice, kde se na křižovatce dáme doleva a po cyklotrase 2179 se vracíme do Františkových Lázní. Při návratu k autu je možné si prohlédnout historické centrum města.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/karlovarsko/3668-cyklisticky-okruh-pres-frantiskovy-lazne-a-cheb