Výlety s dětmi

Hrabalovým Kerskem na kole

Výlety s dětmi

Hrabalovým Kerskem na kole

Hrabalovým Kerskem na kole
  • Trasa výletu: okruh ze Sadské přes Třebestovice, PP Kerské rybníčky, osadu Kersko, obec Hradištko, podél řeky Labe a jezera Sadská
  • Celková délka cyklotrasy: 21 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Na tomto cyklistickém výletě zavítáme do kerských lesů nedaleko Sadské, které nabízejí více možností k projížďkám na kole. Námi doporučená trasa výletu zobrazená na mapě vede po lesních a polních cestách, zčásti po vedlejších silnicích s mírným provozem, krátký úsek z okraje Sadské do Třebestovic spojuje cyklostezka. Celá trasa je zcela rovinatá a lze ji absolvovat i s cyklovozíkem. Část cyklotrasy podél Labe je úzká s občasnými kořeny.

Projedeme Evropsky významnou lokalitou Kerské rybníčky a osadou Kersko, kde je možné v hájence známé z filmu „Slavnosti sněženek“ ochutnat místní speciality. V Kersku lze navštívit Lesní ateliér Kuba s tvorbou českých výtvarníků a koupit si tu nějakou trofej z výletu. Poblíž se osvěžíme vodou ze Svatojosefského minerálního pramene. V osadě  Kersko je také k vidění chata spisovatele Bohumila Hrabala, která je nyní v soukromém vlastnictví. U křižovatky hlavních silnic v Kersku je obora se soby (není součástí námi vybraného okruhu, nutno sem kousek zajet - viz mapa). Projedeme se též podél řeky Labe a jezera Sadská, které nás v letním období jistě zlákají k vykoupání.

Zajímavosti po cestě

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/okoli-prahy/3342-hrabalovym-kerskem-na-kole