Výlety s dětmi

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - O statečné Blance a Jankovi na Kokoříně

Výlety s dětmi

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - O statečné Blance a Jankovi na Kokoříně

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - O statečné Blance a Jankovi na Kokoříně
  • Trasa výletu: parkování v Kokořínském Dole, hra pro děti od hradu Kokořín přes Kokořínský Důl ke skalnímu hradu Nedamy
  • Celková délka trasy: 6,5 km
  • Terén: středně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ne

Popis

Tato hra je vhodná pro děti ve věku 4 – 12 let, v provozu je každý den od dubna do října. Pro děti jsou připraveny zábavné kvízy, šifry, hádanky a úkoly. Projdou se krásnou přírodou od hradu Kokořín až na skalní hrádek Nedamy. Cestou se dozví, jak to bylo s hezkou a nebojácnou Blankou, bandou loupežníků a duchem zakletého lovčího Janka.

Touto prima hrou dětem zpestříme výlet na hrad Kokořín. Děti se mohou těšit na 9 skrýší a 9 různých typů šifer, úkolů a zadání. Získají dílky nápovědy, potřebné k nalezení truhly s loupežnickým pokladem a poté si z ní vezmou svůj díl odměny. Přitom si postupně přečtou pohádku, jejíž děj vychází z místních pověstí o hradu Kokoříně a jeho okolí. Délka trasy je 3,2 km.

Zakoupením herního plánu finančně podpoříme organizaci, která se v tomto regionu stará o aktivity pro děti. Herní plán si lze objednat na stránce www.zapokladem.cz.

Pravidla hry v přírodě

Obtížnost úkolů je nastavena tak, aby byly zvládnutelné, ale zároveň i zajímavé a zábavné pro děti ve věku od cca 4 do 12 let. Z důvodů věkového rozmezí dětí je pro každý úkol k dispozici lehčí a těžší varianta zadání (někdy i střední). U každého úkolu je k nalezení správná odpověď, kterou lze přečíst pomocí aplikace pro čtení QR kódů v mobilním telefonu. Ukryté krabičky jednotlivých stanovišť jednoduše najdeme buďto na základě GPS souřadnic, nebo podle fotografií a textových popisů jejich umístění včetně mapy, což je vše uvedeno v herním plánu. Herní plán můžeme stáhnout přes odkaz, jenž nám po uhrazení hry bude zaslán. V případě platby kartou odkaz na herní plán obdržíme automaticky a obratem. Pokud zaplatíme převodem na účet, herní plán získáme až po připsání částky na účet provozovatele hry a po jeho potvrzení připsané částky. Hra je v nabídce od dubna do října, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Je pravidelně kontrolována a případně doplňována.

Více informací o hře je na oficiálních stránkách provozovatele.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/kokorinsko/2170-lusteni-v-prirode-a-hledani-pokladu-kokorin