Výlety s dětmi

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - Jak Vítek s Vojtou ztratili na Ještědu kolobežky

Výlety s dětmi

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - Jak Vítek s Vojtou ztratili na Ještědu kolobežky

Hra v přírodě s příběhem, úkoly a pokladem - Jak Vítek s Vojtou ztratili na Ještědu kolobežky
  • Trasa výletu: hra pro děti z vrcholu Ještědu ke spodní stanici lanovky
  • Celková délka trasy: 4 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: terénní kočárky s opatrností - strmé
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: odrážedla s opatrností

Popis

Pokud chceme dětem zpestřit výlet na Ještěd, pak na vrchol vyjedeme lanovkou, dolů se vydáme pěšky a zapojíme se do hry. Cestou budeme řešit připravené úkoly, pomůžeme skřítku Vítkovi a jeho kamarádovi Vojtovi najít koloběžky. Ty si při výletu na Ještěd odložili někde kousek od spodní stanice lanovky, ale zapomněli kde.

Trasa nás povede od vrcholu Ještědu po silnici a následně po modré turistické značce až dolů na úroveň spodní stanice lanovky. Cestou se nám nabídnou krásné výhledy na vrcholek Ještědu a město Liberec a budeme procházet kolem zajímavých přírodních útvarů na úbočí Ještědu. Najdeme 10 skrýší a budeme luštit obrázky, řešit slovní úlohy, skládat puzzle a podobně. Získáme tak postupně dílky nápovědy, které nám nakonec pomohou najít poslední skrýš s odměnou za pomoc Vítkovi a Vojtovi. Zakoupením hry finančně podpoříme organizování aktivit pro místní děti. Hra v přírodě je v provozu od dubna do října. Herní plán si lze objednat na stránce www.zapokladem.cz.

Pravidla hry v přírodě

Obtížnost úkolů je nastavena tak, aby byly zvládnutelné, ale zároveň i zajímavé a zábavné pro děti ve věku od cca 4 do 12 let. Z důvodů věkového rozmezí dětí je pro každý úkol k dispozici lehčí a těžší varianta zadání (někdy i střední). U každého úkolu je k nalezení správná odpověď, kterou lze přečíst pomocí aplikace pro čtení QR kódů v mobilním telefonu. Ukryté krabičky jednotlivých stanovišť jednoduše najdeme buďto na základě GPS souřadnic, nebo podle fotografií a textových popisů jejich umístění včetně mapy, což je vše uvedeno v herním plánu. Herní plán můžeme stáhnout přes odkaz, jenž nám po uhrazení hry bude zaslán. V případě platby kartou odkaz na herní plán obdržíme automaticky a obratem. Pokud zaplatíme převodem na účet, herní plán získáme až po připsání částky na účet provozovatele hry a po jeho potvrzení připsané částky. Hra je v nabídce od dubna do října, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Je pravidelně kontrolována a případně doplňována.

Více informací o hře je na oficiálních stránkách provozovatele.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/jizerske-hory/2169-hra-s-hledanim-pokladu-po-ceste-z-vrcholu-jestedu