Výlety s dětmi

Muzea v NPR Soos - DINO pavilon a přírodovědná expozice Chebska

Výlety s dětmi

Muzea v NPR Soos - DINO pavilon a přírodovědná expozice Chebska

Muzea v NPR Soos - DINO pavilon a přírodovědná expozice Chebska
  • Druh zábavy: Dino pavilon s obrazy ilustrátora Zdeňka Buriana, modely prehistorických zvířat a model pravěkého člověka, expozice věnující se přírodě a ptačímu světu Chebska a NPR SOOS
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Kateřina 39, Skalná, Česká republika

Popis

Národní přírodní rezervace Soos se nalézá nedaleko Františkových Lázní. Po dně vyschlého slaného (minerálního) jezera vede naučná stezka Soos. K vidění jsou tu rozlehlá rašeliniště a slatiniště (rašeliniště s obsahem soli), z nichž vyvěrají minerální prameny a oxid uhličitý. Národní přírodní rezervace Soos byla vyhlášena v roce 1964 na ploše 221 ha.

V areálu NPR Soos je možné kromě jiného navštívit dvě muzejní budovy:

V DINO pavilonu se nalézají velkoplošné tabule s obrazy známého ilustrátora Zdeňka Buriana, na nichž budeme obeznámeni s geologickými a paleontologickými dějinami Země. Děti jistě potěší modely prehistorických zvířat nebo model pravěkého člověka.

Hned v sousední budově lze zhlédnout expozice věnující se přírodě a ptačímu světu Chebska a NPR SOOS. Převážnou část výstavy tvoří exempláře vycpaných ptáků, ale spatřit tu můžeme i některé savce žijící v této oblasti.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/zapadni-cechy/2091-muzea-v-npr-soos