Výlety s dětmi

Okruh Olomoucí na kole

Výlety s dětmi

Okruh Olomoucí na kole

Okruh Olomoucí na kole
  • Trasa výletu: okruh Olomoucí přes Smetanovy sady, Čechovy sady, historické centrum a Bezručovy sady
  • Celková délka cyklotrasy: 5 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano

Popis

Krajské město Olomouc nabízí skvělé podmínky pro cyklisty. Historické centrum lze pohodlně a bezpečně projet na kole.

Výchozím bodem okruhu zvolíme tržnici u Galerie Šantovka, kde je možné zaparkovat auto. Pokud do Olomouce přijíždíme vlakem, z nádraží se sem dostaneme po cyklostezce podél třídy Kosmonautů.

Od tržnice jedeme po cyklotrase 51 přes Smetanovy sady a na ně navazující Čechovy sady. Na jejich konci odbočíme doprava a ulicí Palackého dorazíme na náměstí Národních hrdinů. Riegrovou ulicí se dopravíme na Horní náměstí, kde můžeme obdivovat radnici s orlojem, sloup Nejsvětější Trojice a čtyři kašny (Herkulova kašna, Caesarova kašna, Arionova kašna a kašna Hygie). V blízkosti Horního náměstí se nachází nespočet dalších památek, po jejich prohlídce směřujeme východním směrem ulicí 1. máje k Mlýnskému potoku.

Zamíříme do Bezručových sadů, kde si užijeme klidného prostředí. Držíme se cyklotrasy 6029 a 6104. Cestou máme možnost si udělat odbočku na opačný břeh (levý) Mlýnského potoka a podívat se do Botanické zahrady Výstaviště Flora Olomouc a Pevnosti poznání. Projížďkou podél pravého břehu Mlýnského potoka opustíme Bezručovy sady a uzavřeme i náš okruh.

Ve Smetanových, Čechových a Bezručových sadech nalezneme zajímavá dětská hřiště.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/hana/2086-okruh-olomouci-na-kole