Výlety s dětmi

Valdštejnovou cyklostezkou z Chebu do Waldsassenu

Výlety s dětmi

Valdštejnovou cyklostezkou z Chebu do Waldsassenu

Valdštejnovou cyklostezkou z Chebu do Waldsassenu
  • Trasa výletu: z Chebu do Waldsassenu
  • Celková délka cyklotrasy: 28 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro cyklovozíky: ano
  • Vhodné pro in-line brusle: z Chebu do Egerteichu

Popis

Příhraniční města Cheb na české a Waldsassen na německé straně spojuje tzv. Valdštejnova cyklostezka. Na české straně vede po trase bývalé železnice a je značená jako cyklotrasa 6. Je povětšinou rovinatá, občas se vyskytují mírná stoupání a klesání. Zčásti je cyklostezka vhodná i pro in-line bruslaře.

TRASA

Na asfaltovou cyklostezku (cyklotrasu 6) se napojíme u vlakového nádraží v Chebu, kde je možné zaparkovat auto. Dorazíme do obce Slapany, následně na státní hranici s Německem a do obce Egerteich na německé straně. Tento krásný lesní úsek je vhodný i pro in-line bruslaře, po cestě narazíme na 2 odpočívadla.

Z Egerteichu do Hundsbachu pokračujeme po asfaltové cestě. Z Hundsbachu cyklostezka nejdříve vede podél silnice, za farmou (uvidíme tu například pštrosy, koně, osly) odbočuje doleva kolem kaple v jeskyni Lourdesgrotte, několika rybníků až do okouzlujícího historického města Waldsassen.

Ve městě stojí za povšimnutí klášterní bazilika, cisterciánské opatství, radnice, opatský zámek, evangelický kostel Frienenskirche a mnoho dalších památek. Odpočinout si můžeme v městském parku Schwanenwiese (Labutí louka) s dětským hřištěm.

Do Chebu se vracíme po stejné cestě. Zdatnější cyklisté mohou z Waldsassenu pokračovat po Valdštejnově cyklostezce přes Mitterteich, Marktredwitz, Pomezí nad Ohří zpět do Chebu.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/cyklostezky-cyklotrasy-cyklovozik/karlovarsko/2077-valdstejnovou-cyklostezkou-z-chebu-do-waldsassenu