Výlety s dětmi

Procházka po minerálních pramenech ve Františkových Lázních

Výlety s dětmi

Procházka po minerálních pramenech ve Františkových Lázních

Procházka po minerálních pramenech ve Františkových Lázních
  • Trasa výletu: okruh Františkovými Lázněmi
  • Celková délka trasy: 12 km (možno libovolně zkrátit)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Františkovy Lázně se nalézají v Karlovarském kraji v okrese Cheb. První písemně doložené zmínky o zdejších léčivých pramenech spadají do 15. století. Od konce 18. století zájem o lázeňství rychle stoupá. Významně se do dějin města zapsal františkolázeňský pobyt skladatele Beethovena. V Národní ulici čp. 7 se nachází kavárna nesoucí stejný název – U Dvou zlatých lvů jako v době skladatelova pobytu.

Minerální voda slouží nejen k pitným kúrám, ale též ke koupelím i případným slatinným zábalům. Místní voda působí blahodárně na nemoci srdeční a oběhové soustavy.

Františkovy Lázně jsou ideálním místem k poklidné procházce s kočárkem velmi krásnou kolonádou a parkem. K procházce městem můžeme využít 4 tzv. srdíčkové trasy (značené červeným, oranžovým, žlutým nebo zeleným srdíčkem). Na níže uvedené mapě je vyznačena naše okružní trasa, po níž jsme prošli většinu pramenů ve Františkových Lázních a přitom jsme srdíčkové trasy různě nakombinovali. Nejzažším cílem je lesopark Amerika s rybníkem a minizoo. Trasa je vhodná pro všechny druhy kočárků i pro odrážedla a odstrkovadla.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/karlovarsko/1956-prochazka-po-pramenech-ve-frantiskovych-laznich