Výlety s dětmi

Taneční školička Ivy Cenkové - Slavkov u Brna

Výlety s dětmi

Taneční školička Ivy Cenkové - Slavkov u Brna

Taneční školička Ivy Cenkové - Slavkov u Brna
  • Kurzy a kroužky: výuka tance a baletu od 3 do 11 let
  • Adresa: Komenského náměstí 495, Slavkov u Brna, Česká republika

Popis

Taneční školička Ivy Cenkové se zabývá výukou tance a baletu dětí předškolního a školního věku. Výuka je zaměřena na celkový pohybový a taneční rozvoj dítěte. Během taneční průpravy zároveň dochází k rozvoji osobnosti a talentu dítěte. Taneční školička Ivy Cenkové také připravuje malé tanečníky a tanečnice pro přijetí na Základní umělecké školy.

Smyslem výuky je rozvíjet v dětech pohyb, nadání, osobnost, správné návyky, chování, správnou míru sebevědomí a sebeprezentace.

Na každý školní rok je pro děti připraven ten nejlepší program, který je přizpůsoben tak, aby ho děti mohly dobře zvládnout. Cílem školičky je, aby se každé dítě na výuku těšilo a mělo z ní radost. Výuka má vždy stejnou strukturu, děti ví, co je v každé hodině čeká a jak výuka bude probíhat. Hodina je přizpůsobena tak, aby si děti vše dobře zapamatovaly.

Výuka probíhá v Praze, Brně a Slavkově u Brna.

Děti 3 - 6 let

Děti v této skupině se seznamují s pojmem tanec, rovnováha, hudba, rytmus, taneční prostor.

Tělo se připravuje a děti se naučí, jak s ním pracovat, poznávat svaly v oblasti zad a břicha. Ohebnost zad, vytočení dolních končetin, práce s nártem a prsty děti naučí takzvané kočičky a motýlci. Dále se učí od vytleskávání rytmu až po správné cítění hudby. Rytmicko-pohybová příprava v kruhu či diagonále – poskok, přeskok, cval, chůze v různých formách. Z baletních prvků se děti mohou těšit na pozice rukou, vedení a cítění paží a prstů. Pozice demi – plié, relevé. Obsahem hodin bývá i nácvik tanečků, které děti mohou ukázat na vystoupení, které je určeno pro rodiče a přátele taneční školičky.

Děti 7 - 11 let

Výuka je obohacena o improvizaci, kde se dítě učí o tanci více přemýšlet. Zde se dítě může projevit, ukázat a podpořit svůj talent a nadání. U baletní přípravy je přidáno: pozice nohou, příprava na arabesque a jiné. Práce na koberci, kdy se děti učí kotouly, svíčky, provazy. Děti začínají na podlaze, přesunou se k baletní tyči až k práci volně v prostoru. Opět se s dětmi připravuje představení, které je určeno pro rodiče a přátele taneční školičky.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/materska-centra-kurzy-krouzky/jizni-morava/1946-tanecni-skolicka-ivy-cenkove-slavkov