Výlety s dětmi

Výlet s dětmi za zvířátky a tajemstvím Ždánického lesa u Bučovic

Výlety s dětmi

Výlet s dětmi za zvířátky a tajemstvím Ždánického lesa u Bučovic

Výlet s dětmi za zvířátky a tajemstvím Ždánického lesa u Bučovic
  • Trasa výletu: od Ekofarmy Jalový dvůr na hradiště Kepkov a k tvrzišti Konůvky
  • Celková délka trasy: 7 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ne

Popis

Také milují Vaše ratolesti chundelaté „plyšáky?" A co takhle navštívit a nakrmit skutečně živé, heboučké ovečky a další zvířátka?! Neváhejte a přijeďte si odpočinout na Ekofarmu Jalový dvůr. Nachází se na kouzelné samotě obklopené Ždánickým lesem a tichou přírodou, v katastru obce Heršpice na Slavkovsku, pouhých 30 km jízdy autem z Brna.

 

Tajuplné starobylé hradiště Kepkov a tvrziště Konůvky

Ždánický les má svá tajemství, oplývá řadou legend a pověstí. Vydáme se tedy za dobrodružstvím na místa, kde se svého času na svých koních proháněli středověcí loupeživí rytíři! Farmáři z Jalováku nás jistě správně nasměrují. Hradiště Kepkov se nachází asi 2 km odtud, cestu zvládneme tedy i s menšími prcky. Nejdříve se jde cca 1,5 km po cyklotrase 507, poté zabočíme doleva na neznačenou cestu, kterou sejdeme k hradišti.

O historii zaniklého hradu se toho moc neví, údajně je jeho zánik spojován s tažením vojsk Matyáše Korvína. Pokud budeme od hradiště Kepkov pokračovat dále po žlutě značené turistické trase, dostaneme se asi po 1,5 km k tvrzišti Konůvky. Kdysi dávno ve vrcholném středověku byla tato místa hustě osídlena a Ždánický les neměl zdaleka takovou podobu jako dnes. Ocitáme se na místech, kde stávala vesnice Konůvky obklopena vinohrady a sady, na jejím samotném okraji pak bylo vybudováno tvrziště, ze kterého se však do dnešních dnů dochovala pouhá torza. Zpět se vracíme stejnou cestou.

Zdroj: pro tento výlet byly použity texty od Ing. Ellen Repíkové

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/jizni-morava/1917-vylet-s-detmi-za-zviratky-a-tajemstvim-zdanickeho-lesa-u-bucovic