Výlety s dětmi

Edukační centrum na zámku v Hradci nad Moravicí

Výlety s dětmi

Edukační centrum na zámku v Hradci nad Moravicí

Edukační centrum na zámku v Hradci nad Moravicí
  • Druh zábavy: edukační centrum s netradičními pomůckami, programy pro žáky základních škol, akce pro veřejnost
  • Doporučený věk dětí: 7+
  • Adresa: Městečko 1, Hradec nad Moravicí, Česká republika

Popis

V dubnu roku 2014 se na zámku v Hradci nad Moravicí otevřelo nové edukační centrum. Tímto se výrazně rozšířila programová nabídka zámku a my tak můžeme zažít a osahat si různé kapitoly z historie na vlastní kůži.

V edukačním centru v prostorách Bílého zámku jsou již k tomuto účelu připraveny pro malé i velké návštěvníky netradiční edukační pomůcky: skládací modely křížové klenby a mostu, repliky historických kostýmů, středověké poháry, misky, repliky zbroje a zbraní, rozkládací vitráže a mnohé jiné, které si můžeme v edukačním centru v průběhu připravených programů sami vyzkoušet.

Pilotní programy "Cesta do středověku" a "Život na zámku" jsou určeny zejména žákům I. a II. stupně základních škol.

Během programu "Cesta do středověku" je využito autentické prostředí středověkých sklepení původního hradu. Žáci se díky edukačním pomůckám seznámí s různými oblastmi života od odívání, stolování, válečnictví či písemnictví až po jednotlivá dobová řemesla. Vše si vyzkouší a osahají na vlastní kůži. Patrně nejoblíbenější aktivitou se stane psaní dokumentů husím brkem a pečetění takto vzniklých listin skutečným voskem a pečetidly.

Další z programů "Život na zámku" využívá unikátní repliky dobových kostýmů, zhotovené dle originálních předloh z 19. století. Speciální hrací karty jednotlivých postav nám budou nabízet nejen možnost získat představu o dobovém odívání, hierarchii majitelů a jejich sloužících na zámku, ale také o zábavě, hrách i povinnostech a časovém rozvrhu dne v 19. století.

Edukační centrum na zámku v Hradci nad Moravicí bude do budoucna připravovat stálé programy nejen pro školní skupiny, ale počítá také s netradičními zážitkovými programy pro rodiny s dětmi nebo s jednorázovými aktivitami pro laickou i odbornou veřejnost.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/archiv/1563-edukacni-centrum-na-zamku-v-hradci-nad-moravici