Výlety s dětmi

Údolím Bílého Labe

Výlety s dětmi

Údolím Bílého Labe

Údolím Bílého Labe
  • Trasa výletu: ze Špindlerova Mlýna k Boudě U Bílého Labe
  • Celková délka trasy: 10 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Tento krkonošský výlet nás zavede do malebného údolí Bílého Labe. Na atraktivitě výletu přidává fakt, že vodní tok zde lemuje asfaltová cesta bez provozu vhodná i pro jízdu s kočárkem. Horská bystřina nám poskytne moc pěknou podívanou na množství peřejí a vodopádů. Při procházce narazíme u cesty na odpočinkovou zónu s herními prvky pro děti. Turistickým cílem nám bude Bouda U Bílého Labe, kde je možné se občerstvit v restauraci.

Trasa

Nejbližší výchozí parkoviště je u dolní stanice sedačkové lanovky na Medvědín ve Špindlerově Mlýně. Odtud se zprvu vydáme po modré turistické značce proti proudu Labe. Na rozcestí „Pod Dívčí strání – soutok“, v místě, kde se do Labe vlévá Bílé Labe, odbočíme doprava a jdeme cestou podél Bílého Labe.

Zanedlouho na rozcestí „U Dívčí lávky“ překročíme silnici a pokračujeme nadále po modré turistické značce, k níž se odtud přidávají také značky žlutá a zelená, ale ty nás brzy opustí a ze silničky uhýbají. Po modré zlehka až středně vystoupáme k Boudě U Bílého Labe. Procházku nám zpestří vodopády na řece a relaxačně-vzdělávací zóna s dětskými atrakcemi. Celá trasa je bezbariérová, a proto ji mohou využít k jízdě handikepovaní vozíčkáři, cyklisté, výletníci na koloběžkách či děti na odstrkovadlech a odrážedlech.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/krkonose/14483-udolim-bileho-labe