Výlety s dětmi

ENVI DŮM s Obřím akváriem v Hradci Králové

Výlety s dětmi

ENVI DŮM s Obřím akváriem v Hradci Králové

ENVI DŮM s Obřím akváriem v Hradci Králové
  • Druh zábavy: akvárium se sladkovodními rybami z tropické Jižní a Střední Ameriky, videoprojekce, cukrárna a kavárna, krmení ryb z ruky potápěče, prodejna
  • Doporučený věk dětí: 2+
  • Adresa: Baarova 1663, Hradec Králové, Česká republika

Popis

V Hradci Králové v ENVI DOMĚ se nalézá expozice OBŘÍ AKVÁRIUM. Název envi je odvozen od anglického slova environment, což znamená v překladu životní prostředí. Obří akvárium bylo poprvé otevřeno v roce 1998.

Během prohlídky sledujeme v podvodním tunelu nejrůznější sladkovodní ryby z tropické Jižní a Střední Ameriky. Přitom se zaposloucháme do výkladu průvodce. Z vyššího patra nahlížíme na obří akvárium z tropického deštného pralesa. V místnosti s videoprojekcí pojmenovanou „Projekce U rejnoka“ kromě zajímavého filmu shlédneme pirani, býložravé rejnoky a kajmanku dravou.

Příjemné posezení nabízí cukrárna a kavárna „Café Piraňa“, kde můžeme pozorovat dravé pirani nebo papoušky. Na zdech visí obrázky přírody Jižní a Střední Ameriky.

Součástí ENVI DOMU v Hradci Králové je sportoviště s ricochetovým kurtem, s posilovnou a sauna. Každý čtvrtek probíhá krmení ryb z ruky potápěče přímo v obřím akváriu. V prodejně si můžeme zakoupit nějakou rybičku nebo upomínkový předmět.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/zoo-farmy-kone/vychodni-cechy/1364-envi-dum-s-obrim-akvariem-v-hradci-kralove