Výlety s dětmi

Zámek a zámecká zahrada v Brandýse nad Labem

Výlety s dětmi

Zámek a zámecká zahrada v Brandýse nad Labem

Zámek a zámecká zahrada v Brandýse nad Labem
  • Trasa výletu: prohlídka zámku Brandýs nad Labem, procházka zámeckou zahradou
  • Celková délka trasy: parkoviště je přímo u vstupu do zámecké zahrady, okruh v zahradě 1 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano (na nádvoří a v zámecké zahradě)
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano (na nádvoří a v zámecké zahradě)

Popis

Renesanční zámek Brandýs nad Labem zaujme sgrafitovou výzdobou. Po dobu pěti staletí byl sídlem celého Habsburského rodu. Jeho návštěva je vhodná spíše pro rodiny s většími dětmi se zájmem o historii.

Zámek v Brandýse nad Labem je otevřen celoročně pouze o víkendech. V turistické sezóně denně kromě pondělí. Při jeho prohlídce nahlédneme do původních císařských komnat, zámecké knihovny a obrazárny. Dále zavítáme do apartmánu Karla I. a císařovny Zity. Zajímavá je expozice uniforem a zbraní císařské kavalerie a velký rodokmen šlechtických a královských rodů od prvních Přemyslovců až po nynější panovníky monarchií Evropy.

Zámecká zahrada a zahrada Na Valech může posloužit k procházce s dětmi i s kočárkem. Nachází se tu dětské hřiště. V obranném příkopu mají v současné době svoje útočiště domácí zvířata.

Také historická část města - Stará Boleslav stojí za návštěvu. Je poutním místem národní tradice svatováclavské. Každoročně se tu koná v den státního svátku svatého Václava Národní svatováclavská pouť s bohatým programem.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/okoli-prahy/1351-zamek-a-zamecka-zahrada-v-brandyse-nad-labem