Výlety s dětmi

Chocolate Experience Center v Průhonicích

Výlety s dětmi

Chocolate Experience Center v Průhonicích

Chocolate Experience Center v Průhonicích
  • Druh zábavy: čokoládové zážitkové centrum
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: V Oblouku 728, Čestlice, Česká republika

Popis

Stačí projít obřím parním strojem vyrábějícím čokoládu a ocitnete se na tradiční kakaovníkové plantáži v Mexiku. V pražských Průhonicích se nalézá vzdělávací a zábavní Chocolate Experience Center, které vás provede procesem vzniku čokolády – od rostlinky po hotovou tabulku. Seznámíte se s historií její výroby a můžete navštívit speciální místnost určenou pro dortové bitvy. Chybět nebude ani rozšířená realita nebo čokoládové workshopy - pro rodiny s dětmi i jako součást firemních teambuildingů.

Plantáž s papoušky i moderní továrna na čokoládu

Zážitkové centrum ukazuje edukativní a zábavnou cestou, jak se ekologicky a udržitelně pěstovaná čokoláda dostává z kakaové plantáže ke spotřebitelům. Návštěvníci vstupují do světa čokolády průchodem skrz parní stroj, který v minulosti poháněl nejen továrny na čokoládu. Dostanou se přímo na kakaovníkovou plantáž a vyzkouší si, jaká dřina se skrývá za prací farmářů. Dozví se, jak čokoládu připravovali staří Mayové a jak se oblíbená pochoutka vyráběla za průmyslové revoluce. Mohou se skamarádit s živými papoušky z Mexika a skrz prosklenou stěnu sledovat moderní výrobu čokolády a pralinek přímo v továrně společnosti Chocotopia.

Čokoládové workshopy a školní program 

Největším hitem zážitkového centra jsou workshopy, na kterých se mohou návštěvníci na chvíli stát čokolatiéry a vyrobit si vlastní čokoládu či pralinky. Workshopy jsou navržené na míru různým věkovým skupinám – dětem i dospělým. Pro děti jsou pak určeny narozeninové oslavy, na kterých se hosté baví, něco se dozvědí, vyrobí společně dort nebo jiné sladkosti a užijí si celé centrum. To má připravený i program pro školy, například i díky pohádkovému kinosálu. 

Pomyslnou třešničkou na dortu je pak "svět fantazie", kde si děti vyzkouší rozšířenou realitu, potkají víly pochutnávající si na sladkostech z čokoládové řeky, prozkoumají havarovanou vesmírnou loď, v níž mimozemšťané převáželi super čokoládu a uvidí prehistorickou plantáž.

Tovární obchod Choco Ládovna a neodolatelná kavárna

Pokud během workshopu začínající čokolatiéři neodolají a svoje dílo snědí, přijde jim vhod tovární obchod. V Choco Ládovně si můžete zakoupit čerstvé čokoládové produkty, které dorazily přímo z výrobní linky. Anebo je možné posedět v kavárně s bistrem, kde ochutnáte horkou čokoládu a spoustu čokoládových zákusků.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/atrakce-zabava/stredni-cechy/12303-chocolate-experience-center