Výlety s dětmi

SENZAČNÍ PROCES dědiců hraběte Jiřího Viléma Valdštejna na zámku Kynžvart

Výlety s dětmi

SENZAČNÍ PROCES dědiců hraběte Jiřího Viléma Valdštejna na zámku Kynžvart

SENZAČNÍ PROCES dědiců hraběte Jiřího Viléma Valdštejna na zámku Kynžvart
  • Datum: 22.8.2020
  • Místo: Kynžvart - zámek
  • Adresa: Lázně Kynžvart, Česká republika

Popis

Kostýmované prohlídky v podání profesionálních herců propojují dva zámky spojené s životem a smrtí manželského páru Jiřího Viléma Valdštejna a Antonie Pascaliny Metternichové: Duchcov a Kynžvart.

V sobotu 22. srpna návštěvníci vstoupí do zámku Kynžvart a jejich návštěva běžné prohlídky vedené místní průvodkyní bude odměněna neobvyklou cestou časem. Publikum se propadne do roku 1890 a v doprovodu historických postav okusí ojedinělý zážitek.

Během divadelního představení mají možnost potkat nejen služebnictvo, hraběnku Antonii Pascalinu, bývalého rakouského diplomata Richarda Metternicha, ale také spoustu dalších historických osobností. Celý příběh se točí kolem hraběcí závěti, která vyvolala onen Senzační proces. Na konci prohlídky čeká na diváky překvapivá pointa, při níž se všichni diváci dozví, zda se skutečně jednalo o historické postavy, či nikoliv.

Námětem je soudní proces o majetek, jenž proběhl po smrti hraběte Valdštejna v roce 1890 a dobovým tiskem byl podrobně zdokumentován. Zábavné prohlídky dokládají, že nechutné soudní tahanice se v historii nevyhnuly ani významným šlechtickým rodinám. Přijďte s námi oprášit vzpomínky na Senzační proces a bohatý život tehdejší šlechty. Pojďte se s námi propadnout do historie a vyřešit detektivní případ století.

Akce probíhá v rámci projektu  „Valdštejnové – lvi ve službách císařů“, který je součástí dlouhodobého programu "Po stopách šlechtických rodů".

https://www.npu.cz/cs/npu-a-pamatkova-pece/npu-jako-instituce/cinnosti/hlavni-temata-sezony/50297-valdstejnove-lvi-ve-sluzbach-cisaru

Cena:

plná 160 Kč / snížená děti do 18 let a senioři 65 + 110 Kč / děti do 6 let zdarma

 

NAKUPTE VSTUPENKY ON-LINE

 

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/akce-pro-deti/zapadni-cechy/cheb/12006-kostymovane-prohlidky-na-statnim-zamku-kynzvart-11544