Výlety s dětmi

Soubor lidových staveb Vysočina – Veselý Kopec, Betlém Hlinecko

Výlety s dětmi

Soubor lidových staveb Vysočina – Veselý Kopec, Betlém Hlinecko

Soubor lidových staveb Vysočina – Veselý Kopec, Betlém Hlinecko
  • Druh zábavy: skanzen, betlém, expozice masopustních masek a obchůzek, hry pro děti, akce pro děti
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Hlinsko, okres Chrudim, Česká republika

Popis

Parkování je poblíž areálu, s kočárkem je možnost procházky mezi staveními, do objektů je to s kočárkem komplikovanější (původní lidová architektura - tedy vysoké prahy, menší prostory).

Soubor lidových staveb Vysočina je jedinou rozsáhlejší expozicí lidového stavitelství ve východních Čechách. Jedná se o expoziční celky Veselý Kopec a památkovou rezervaci Betlém v Hlinsku. V Betlémě nalezneme také expozici věnovanou masopustním obchůzkám a maskám z Hlinecka, které jsou součástí světového nehmotného dědictví UNESCO. Betlém Hlinecko je otevřen celoročně.

V prodejně upomínkových předmětů je v prodeji herní plán, „Objevná výprava“. Po splnění úkolů si děti mohou vyzvednout malou odměnu.

Na Veselém Kopci a v Betlémě se pořádá řada akcí zaměřených na rodiny s dětmi (od června do září každý víkend). Program je uzpůsoben právě dětem (např. při Bramborové sobotě děti mohou vyrábět bramborová razítka apod.) – aktuální informace jsou uvedeny na oficiálních stránkách.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/vychodni-cechy/1104-soubor-lidovych-staveb-vysocina-vesely-kopec-betlem-hlinecko