Výlety s dětmi

Hrádek u Nechanic – zámek slavných filmů a pohádek

Výlety s dětmi

Hrádek u Nechanic – zámek slavných filmů a pohádek

Hrádek u Nechanic – zámek slavných filmů a pohádek
  • Trasa výletu: prohlídka zámku Hrádek u Nechanic
  • Celková délka trasy: 500 m (z parkoviště na nádvoří a zpět)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano (na nádvoří a v zámeckém parku)
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano (na nádvoří a v zámeckém parku)

Popis

Návštěvou zámku Hrádek u Nechanic nacházejícího se 15 kilometrů západně od Hradce Králové si můžeme připomenout mnoho filmů a pohádek. Na zámku byly natáčeny filmy: Princ a Večernice, Anička s lískovými oříšky, Elixír a Halíbela, Fišpánská jablíčka, Atentát, Hotel pro cizince, Kulhavý ďábel, Jana Eyrová, Náhrdelník, Dobrodružství kriminalistiky, Mandragora, Panství, Tmavomodrý svět, Andělská tvář, Kronika mladého Indiana Jonese a další.

Zámek Hrádek u Nechanic nabízí prohlídkové okruhy, které seznamují s bydlením šlechty ve 2. polovině 19. století. Pro starší děti může být zajímavá prohlídka zámeckých sklepení s ukázkou technických vymožeností, která je zakončena výstupem na Hodinovou věž. Otevřena je o letních prázninách za příznivého počasí.

V létě se na zámku Hrádek u Nechanic koná pro rodiny s dětmi řada doprovodných akcí či kostýmovaná prohlídka s hraběnkou či mladou komtesou. Zámecký park poslouží k příjemné procházce. 

Malí návstěvníci si na zábavných pracovních listech, které jsou k zakoupení na pokladně, ověří, jak moc byli při prohlídce pozorní. 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/hradecko-pardubicko/1093-zamek-hradek-u-nechanic-zamek-slavnych-filmu-a-pohadek