Plán výstav v roce 2020

  • Datum: od 14.4.2020 do 27.9.2020
  • Místo: Nebílovy - zámek
  • Adresa: Nebílovy 1, Nebílovy, Česká republika

Popis

Výstavy 2020

Gallery Tuwora zámek Nebílovy

 

Lukáš Kudrna             14.4. – 24.5.2020       Orchidej a narcis 

Lukáš Kudrna absolvoval VŠUP obor ilustrace a grafika u profesora Jiřího Šalamouna a Juraje Horvátha. Vytvořil ilustrace do knih Bohumila Hrabala, Ivo Fencla i pro několik undergroundových básnických sbírek samizdatového nakladatelství Arkebuzna Art. V roce 2007 obdržel cenu v soutěži Grafika roku. Je autorem několika básnických sbírek, jejichž náklad byl okamžitě po vydání rozebrán, a zakládajícím členem hudebních vizionářských projektů Umbrtka a Quercus. Výrazná osobnost malby, kresby, grafiky, ilustrace a komixu.

Maluji, protože musím. Musím malovat, abych se dostal z okovů. Do sfér, kde je vše intenzivnější. Narodil jsem se v Plzni na Slovanech v roce 1980, v porodnici, která se dnes již nechává spadnout. Chodím kolem ní každý den do hospody a vzpomínám. Teskním po starých časech funkcionalistické funkčnosti. Koukám na prastarou třešeň, která nese plody jako před třiceti lety. Začal jsem s malováním již jako dítě a jedny z mých prvních obrazů byly nástěnné fresky malované exkrementy. Po dobu mého dětství a dospívání se mi spojoval obraz s příběhem.

Po dobu Během studií jsem válčil s učiteli na středních i vysoké škole. A svojí neposlušností a vrozenou averzí k autoritám se tak nikdy nedočkal příslušného ohodnocení.

Lukáš Kudrna

 

 

Barbora Paulovičová   27.5. – 28.6.2020                                          Pod rozkvitnutou jabloňou

Barbora Paulovičová se vedle grafické a knižní ilustrátorské tvorbě věnuje i dalším druhům umění – malbě, grafickému designu, sochařství, užitkovému výtvarné umění.

Doménou její tvorby je skvělé zvládnutí náročných technologických postupů, které přizpůsobuje svým uměleckým cílům. Tvoří s jasným záměrem a s lehkostí, ale zároveň hledá stále nové výrazové možnosti, pomocí kterých zhmotňuje široký záběr inovativních inspirací. Jako grafička zúročila vynikající kresbu, preciznost, ale i skvělý tah štětcem v nových exotických technikách a námětech. Její tvorba se vyznačuje podmanivou harmonií barev i půvabnou narativitou.

                                                                                         Milan Regec

 

 

Dana Hlobilová, Vladimír Komárek   1.7. – 9.8.2020

Výstava obrazů životních přátel, souputníků

Dana Hlobilová se narodila v r. 1928 v Přerově do umělecké rodiny hudebního skladatele Emila Hlobila a výtvarnice Marie, rozené Mrkvičkové. Absolvovala VŠUP v Praze, kde začínala v ateliéru textilní tvorby Antonína Kybala.  V roce 1957 spolu s manželem arch. Jaroslavem Kadlecem realizovali první velké zakázky na řešení reprezentativního obchodu s exkluzivním sklářským a porcelánovým zbožím v Praze na Národní třídě a v Karlových Varech. Dana Hlobilové je autorkou světově úspěšné Skleněné fontány, kterou vytvořila pro Expo 58. Fontána byla nedávno restaurovaná a je vystavena v hale Národního technického muzea. Jejím druhým životním partnerem byl umělecký kovář Oldřich Vlach, se kterým vytvořila řadu zakázek do veřejného prostoru. Věnuje se kresbě a malbě. V r. 2007 vystavovala v nebílovské zámecké galerii.

Vladimír Komárek (1928 – 2002) bal významný český malíř, grafik, ilustrátor. Uspořádal přes 200 autorských výstav, je zastoupen ve sbírkách Národní galerie v Praze, Moravské galerie v Brně, Galerie hlavního města Prahy a všech regionálních galeriích u nás. V letech 1948 – 53 studoval na Akademii výtvarných umění v Praze u prof. K. Štipla. Spoluzakladatel Skupiny 7 v Liberci, v letech 1965-1971 člen SČUG Hollar a od roku 1975 člen SČVU. Věnoval se malbě, volné grafice a knižní ilistraci. Ve svých dílech používal symbol, náznak, metaforu. Nositelem dobra u Vladimíra Komárka bývá lidská figura. Formální jednota malby a grafiky je pro jeho tvorbu typická. Obrazy se vyznačují tlumenou barevností, používá šedobílou, černou, zelenou a pastelově růžovou, do nichž někdy zasáhne zlatavý záblesk.

 

 

 

Jakub Stretti   12.8. – 27.9. 2020                 Na vlně ticha | výtvarná tvorba ve světě, který stále mluví

Jakub Stretti pochází ze slavné rodiny grafiků. V roce 1994 absolvoval pražskou AVU (Karel Malich, František Hodonský). V roce 1992 9 měsíční stáž v École nationale dÁrt a Cergi Pontoise ve Francii. V roce 1995 nastoupil jako středoškolský učitel malby na střední výtvarné škole sv. Anežky v Č. Krumlově. Od r. 1996 v reklamní agentuře BBK-Time zde kreslí pro Mediatel kresby určené na obálky Zlatých stránek (dominanty okresů). V r. 1999 jako grafik pro Men on the moon. Od roku 1999 členem výtvarné sekce Umělecké Besedy.

Jakub Stretti vystaví v nebílovské Tuwora gallery tematický průřez svou tvorbou od absolutoria AVU až po současnost.

 

Plán výstav v roce 2020

Otevírací doba

10:00 - 16:00

Oficiální stránky

www.zamek-nebilovy.cz/cs

Mapa

Zobrazit mapu v plné velikosti

Na podrobné mapě jsou další tipy na výlet v okruhu 25 km

KML soubor

Vytisknout mapu s popisem

Další tipy kam s dětmi v okolí

Zámek Nebílovy s procházkou naučnou stezkou

Zámek Nebílovy s procházkou naučnou stezkou
  • Trasa výletu: návštěva zámku Nebílovy a procházka naučnou stezkou Nebílovy
  • Celková délka trasy: 5 km
  • Terén: mírně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: odrážedla (kromě prohlídkových okruhů)

Zřícenina královského hradu Radyně

Zřícenina královského hradu Radyně
  • Trasa výletu: výstup od parkoviště na zříceninu hradu Radyně
  • Celková délka trasy: 200 m
  • Terén: mírně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ne

Výlet na zříceninu hradu Vlčtejn

Výlet na zříceninu hradu Vlčtejn
  • Trasa výletu: z obce Vlčtejn na zříceninu hradu Vlčtejn
  • Celková délka trasy: 200 m
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano (pouze před hrad)
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano (pouze před hrad)

Svíčkárna Rodas Plzeň - Litice

Svíčkárna Rodas Plzeň - Litice
  • Druh zábavy: výrobní dílna, možnost tvorby svíček, voskových pastelek, mýdla a koupelové soli
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Klatovská 502/362, Plzeň - Litice, Česká republika

Procházka přírodně-krajinářským parkem zámku Kozel

Procházka přírodně-krajinářským parkem zámku Kozel
  • Trasa výletu: okruh přírodně-krajinářským parkem zámku Kozel
  • Celková délka trasy: 3 km
  • Terén: mírně až středně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ano
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME