Klášterní architektura aneb Monastýrování (Plasy)

  • Datum: 12.9.2020
  • Místo: Plasy - klášter
  • Adresa: , Plasy, Česká republika

Popis

Další prohlídky z cyklu Monastýrování, v září tradičně zaměřené na architekturu. Akce je letos zařazena do programu „Valdštejnové – lvi ve službách císařů". Představeno bude dílo burgundského architekta J. B. Matheye a pozadí jeho spolupráce s plaským klášterem, kde sehrály významnou roli vztahy plaského opata Ondřeje Trojera s archibiskupem Janem Bedřichem z Valdštejna.

Pozvání přijal speciální host, historik umění PhDr. Richard Biegel, Ph.D. z Ústavu dějin umění FF Univerzity Karlovy, který si pro návštěvníky připraví přednášku na téma "Mathey - Valdštejnův architekt v Plasích", po které bude následovat komentovaná procházka klášterním areálem. 

Začátek ve 13:30 hodin.

Rezervace vstupenek na tel.: 373 322 174.

 

Navštivte i další Monastýrování věnované klášterní architektuře v klášteře Kladruby.

Klášterní architektura aneb Monastýrování (Plasy)

Otevírací doba

13:30 - 15:00

Vstupné

150,- Kč

Oficiální stránky

www.klaster-plasy.cz/cs

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME