Netopýří noc na zámku Valeč

  • Datum: 31.8.2019
  • Místo: Valeč - zámek
  • Adresa: , Valeč, okres Karlovy Vary, Česká republika

Popis

V rámci cyklu přírodovědných přednášek a exkurzí „Valeč – Brána Doupova” Vás zveme na zámek Valeč na přírodovědnou exkurzi.

  • Místo: zámecký park / v případně deště sál ve správní budově

Tradiční večerní akce zaměřená na netopýry zavítá tentokrát na jižní okraj Doupovských hor – do Valče. Ukázka odchytu a kroužkování netopýrů, doplněná doprovodným programem na netopýří téma. Speciální ultrazvukový detektor nám pomůže nahlédnout do světa jejich neslyšitelných signálů, na přednášce se dozvíte o životě netopýrů, výstava z podzemí Karlovarského kraje nám představí zajímavý a skrytý svět zimujících netopýrů a děti i dospělí si budou moci zasoutěžit a vyzkoušet netopýří hry. Přijďte se seznámit s tajemnými nočními tvory pěkně zblízka a nasát jedinečnou atmosféru babího léta v perle barokní architektury! Konec akce je odhadován kolem 22 hod., vytrvalci se ale mohou zdržet až do půlnoci. Kromě procházky v zámeckém parku doporučujeme nevynechat prohlídku samotného zámku, která probíhá bez průvodce. Máte zde jedinečnou možnost si prohlédnout interiéry ještě před dokončením celkové obnovy zámku. Při prohlídce uvidíte množství architektonických detailů, které budou po obnově skryty. Ke každé místnosti je podrobný popis v zapůjčeném průvodcovském textu. V nočních hodinách si k prohlídce zámku půjčíte lucerny, což je zážitek, který ocení především děti. Po celou dobu konání akce si můžete zakoupit občerstvení v útulné kavárně a Informačním centru Prádelna.

Netopýří noc na zámku Valeč

Otevírací doba

19:00 - 23:45

Oficiální stránky

www.zamek-valec.cz/cs

Mapa

Zobrazit mapu v plné velikosti

Na podrobné mapě jsou další tipy na výlet v okruhu 25 km

KML soubor

Vytisknout mapu s popisem

Další tipy kam s dětmi v okolí

Kapucínské skály

Kapucínské skály
  • Trasa výletu: z obce Ležky na vrch Kapucín
  • Celková délka trasy: 2 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ne

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME