Exkurze do nové sklárny Koulier a tvůrčí dílny na Oflendě

  • Datum: od 10.5.2022 do 30.12.2022
  • Místo: Sklárna Koulier
  • Adresa: Oflenda 10, Mrákotín , Česká republika

Popis

Putování má na člověka blahý dopad. Jedná se o dobu relaxace, dozvídání nebo čas, kdy se více věnujeme rodině či naopak, vydáváme se na cestu, na které se chceme přiblížit sami sobě. Někdo preferuje cesty daleké a exotické, jiným vyhovují výlety jednodenní po nejbližším okolí. Oflenda je malebné místo nedaleko Pardubic, Chrudimi, Žďárských vrchů nebo Hlinska v Čechách. Je to místo, kde vznikají od loňského roku ručně vyráběné české ozdoby, a to jak ty vánoční, tak i nová jarní kolekce nebo letní či podzimní dekorace  Místo je to rozhodně kouzelné, protože návštěvník si zde může, jak nakoupit v nově otevřeném obchodě, tak si své výtvory sám vytvořit – namalovat. A pokud projeví zájem, ukáží mu zde i ruční výrobu. Tvořivé dílny spojené s ukázkou výroby lze absolvovat ve skupinách, ale i individuálně. Těm, komu by se cesta na Oflendu zdála být daleká, ať už jede odkudkoli, nabízí Koulier několik dalších tipů na výlety po okolí. V tomto regionu na hranici Vysočiny a Chrudimska lze strávit jak celý den, tak víkend nebo i celý týden.

„Jaro 2022 jsme zahájili otevřením tvůrčích dílen a exkurzí v naší provozovně na Oflendě v Pardubickém kraji. Každou sobotu od 9 do 13 hodin můžete sami na vlastní oči vidět, jak se vánoční ozdoby foukají, stříbří a zdobí. Pod vedením jedné z našich malířek můžete sami svoji ozdobu dotvořit, nebo si ji nechat namalovat na přání,“ uvádí Kateřina Šrámková, obchodní ředitelka značky Koulier. „Pro organizované skupiny nabízíme prohlídky i ve všední dny od 8.00 do 14.00 na objednání. Cena je 140 korun na osobu, předškolní děti s rodiči 100 korun dítě. V ceně prohlídky je jedna ozdoba na přání nebo na dozdobení, každá další ozdoba v dílně stojí 100 korun za kus. Skupinové prohlídky jako školy, školky, zájezdy nabízíme za 130 korun na osobu,“ dodává Kateřina Šrámková.

Výlet na Oflendu lze spojit i s dalšími zajímavými místy v okolí, jako jsou Žďárské vrchy, kde lze podniknout jak kratší, tak celodenní túry a zdolat tak Devět skal -  nejvyšší vrchol geomorfologického podcelku Žďárských vrchů a druhý nejvyšší vrchol celé geomorfologické oblasti Českomoravské vrchoviny. Nebo navštívit Veselý kopec, kde v roubených domcích naleznou návštěvníci ukázky bydlení a hospodaření drobných zemědělců datované od poloviny 19. století do poloviny 20. století. Dále pak Peklo v obci Čertovina. V České republice i ve světě se jedná o světový unikát, který nemá v Evropě ani jinde na světě obdoby. Naleznete ho nedaleko Hlinska v Čechách. Výjimečná stavba sahá až do hloubky 12 metrů pod zem, kde jsou stovky metrů chodeb a jeskyní, k nebesům pak míří osmi metry. A pokud si budete chtít prodloužit výlet na celý víkend pak v Hlinsku v Čechách naleznete nejenom Betlém přímo v centru města, ale i Design apartmány, kde se dá příjemně a pohodlně ubytovat a vychutnat si vše v klidu. Betlém je památkovou rezervací lidové architektury, situované v sousedství jádra města, na pravém břehu řeky Chrudimky.

Ozdoby značky Koulier naleznou zákazníci na e-shopu http://www.koulier.cz/, dále v podnikové prodejně na Vysočině na Oflendě, v zámecké prodejně zámku Loučeň ve Středních Čechách a u dalších partnerů, jako například ve sklárně Tasice u Kutné hory.

Exkurze do nové sklárny Koulier a tvůrčí dílny na Oflendě

Otevírací doba

Po–Pá: 9–⁠15 hod (objednaní zákaznici do 17 hod)
So: 9–15 hod
Exkurze a tvůrčí dílny - So: 9–13 hod

Vstupné

140 korun na osobu, předškolní děti s rodiči 100 korun dítě. V ceně prohlídky je jedna ozdoba na přání nebo na dozdobení, každá další ozdoba v dílně stojí 100 korun za kus. Skupinové prohlídky jako školy, školky, zájezdy nabízíme za 130 korun na osobu

Kontakt

Mgr.Kateřina Goroškov, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Oficiální stránky

koulier.cz

Mapa

Zobrazit mapu v plné velikosti

Na podrobné mapě jsou další tipy na výlet v okruhu 25 km

KML soubor

Vytisknout mapu s popisem

Další tipy kam s dětmi v okolí

Peklo Čertovina, Hlinsko

Peklo Čertovina, Hlinsko
  • Druh zábavy: zábavný program s prohlídkou Pekla
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Medkovy Kopce 35, Hlinsko, Česká republika

Přírodní areál Lom Srní

Přírodní areál Lom Srní
  • Druh zábavy: vodní sporty (plavání, potápění, kajaky, surfy), možnost táboření
  • Doporučený věk dětí: 4+
  • Kurzy a kroužky: kurzy potápění - ponory na zkoušku nebo základy, i pokročilé kompletní kurzy potápění
  • Adresa: Srní 1706, Hlinsko v Čechách, Česká republika

Městské muzeum a galerie Hlinsko - stálé expozice

Městské muzeum a galerie Hlinsko - stálé expozice
  • Druh zábavy: historická, textilní a národopisná expozice, zaniklá řemesla, sezónní výstavy, stálá expozice výtvarného umění
  • Doporučený věk dětí: 4+
  • Adresa: Havlíčkova 614, Hlinsko, Česká republika

Koně na Svobodném statku

Koně na Svobodném statku
  • Druh zábavy: víkendové a prázdninové pobyty s koňmi, individuální projížďky, zaměření i na hendikepované občany
  • Doporučený věk dětí: 6+
  • Adresa: Chlumětín 5, Chlumětín, Česká republika

Soubor lidových staveb Vysočina – Veselý Kopec, Betlém Hlinecko

Soubor lidových staveb Vysočina – Veselý Kopec, Betlém Hlinecko
  • Druh zábavy: skanzen, betlém, expozice masopustních masek a obchůzek, hry pro děti, akce pro děti
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Hlinsko, okres Chrudim, Česká republika

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME