Pouť na Kratochvíli bude v neděli 4. září 2022

  • Datum: 4.9.2022
  • Místo: Kratochvíle - zámek
  • Adresa: , Netolice, Česká republika

Popis

Poutní mše k uctění svátku Narození Panny Marie se uskuteční v neděli 4. září 2022 od 9.30 v kostele Narození Panny Marie.

Při této příležitosti bude v zámecké zahradě uspořádán řemeslný jarmark a pro návštěvníky celodenní zajímavý program tvořený divadelními a hudebními vystoupeními, herními a tvořivými koutky, dalšími zajímavými překvapeními...

Na pódiu shlédnete Vodnickou pohádku v podání divadla Koňmo
v 11.00
a ve 14.00 hodin.
Po dopoledním představení se seznámíte se s capoeirou - bojovým uměním připomínající tanec s akrobatickými prvky.

Děti i dospělí se zabaví v herním koutku zahrady. K dispozici bude petanque, Člověče nezlob se, šachy nebo dáma, pexeso, ping pong a další....

Na protější straně zahrady si vyzkoušíte svou mušku při střelbě z luku, pokusíte se skolit draka nebo divočáka, hod oštěpem nebo si vystřelíte růži z papíru...

Povozíte se na historickém kolotoči řezbáře Matěje, v kozím taxíku nebo nazdobené rikše.

V zahradě potkáte pávy, labutě, ale i kozy,

králíky a možná si odvezete i málé koťátko.

A v bylinkových záhonech se dozvíte řadu zajímavostí a možná na vás čekají i záludné úkoly. Stačí si vyzvednout při vstupu na pokladně zámku pracovní sešit.

Mezi jabloněmi bude natažená slackline. "Provazochodci" si zkusí balancování a chůzi po popruhu nataženém několik centimetrů nad zemí.

 

Vedle cukrárny Sloní bašta, kde si můžete objednat kávu a dort, bude v zahradě jen pro tuto příležitost otevřena Čajírna, která nabídne několik druhů čajů, např. šum motýlích křídel nebo mléčný nápoj sahleb. V zámecké zahradě bude i stánek s grilovanými klobásami, točeným pivem a plackami chačapuri.

 

Pouť je podpořena Jihočeským krajem

 

 

a Městem Netolice 

   

Pouť na Kratochvíli bude v neděli 4. září 2022

Otevírací doba

09:00 - 15:30

Vstupné

50 Kč vstup do zámecké zahrady dle platného cenového výměru

Oficiální stránky

www.zamek-kratochvile.cz/cs

Další tipy kam s dětmi v okolí

Jízda kočárem a svezení na ponících

Jízda kočárem a svezení na ponících
  • Druh zábavy: projížďka kočárem a na poníkovi
  • Doporučený věk dětí: 5+
  • Adresa: Lužice 3, Lužice, Česká republika

Švestkový Dvůr

Švestkový Dvůr
  • Druh zábavy: pravidelná představení divadelního souboru, rezidenční pobyty při pořádání různých aktivit a programů, akce pro veřejnost
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Malovice 35, Malovice, Česká republika

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME