Hradozámecká noc - Venkovská svatba

  • Datum: 27.8.2022
  • Místo: Nové Hrady - hrad
  • Adresa: , Nové Hrady, okres Čes.Budějovice, Česká republika

Popis

Letošní Hradozámecká noc bude připomínat událost, jež se odehrála přelomu července a srpna roku 1794. Tehdy se na Nových Hradech  konala  inscenovaná „venkovská svatba“. Jednalo se o akci organizovanou při příležitosti vzácné návštěvy členů knížecích rodin ze Schwarzenbergu a z Lobkovic. Roli nevěsty sehrála schovanka hraběnky Terezie Buquoyové Rosalie Apfalterová. Od 19 do 22 hodin noční prohlídky hradu s průvodci v historických kostýmech.

Vstupenky je možné zakoupit v on-line prodeji na webových stránkách https://www.hrad-novehrady.cz/cs/Online-vstupenky, anebo přímo v pokladně našeho hradu. 

Hradozámecká noc - Venkovská svatba

Otevírací doba

19:00 - 22:00

Vstupné

Základní vstupné 170 Kč. Senioři, mládež a držitelé ZTP, ZTP/P 140 Kč. Děti 6-17 let 70 Kč.

Oficiální stránky

www.hrad-novehrady.cz/cs

Mapa

Zobrazit mapu v plné velikosti

Na podrobné mapě jsou další tipy na výlet v okruhu 25 km

KML soubor

Vytisknout mapu s popisem

Další tipy kam s dětmi v okolí

Tvrz Žumberk u Nových Hradů

Tvrz Žumberk u Nových Hradů
  • Druh zábavy: historická a národopisná expozice jižních Čech ve tvrzi, expozice Úředník rožmberský a lapidárium v baštách
  • Doporučený věk dětí: 7+
  • Adresa: Tvrz Žumberk, Žumberk, Česká republika

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME