Jídlo na několikadenní výlet přírodou

Hlavní sezóna dovolených už je za námi, to však neznamená konec všem výletům. Plánujete trochu opožděnou rodinnou dovolenou v kempu? Nebo se chystáte na několikadenní túru přírodou s přáteli? Ve spolupráci s Affekt.cz vám poradíme, jaké jídlo si s sebou na cestu zabalit.

Jídlo na cestu do přírody

Chystáte se na dvou až třídenní výlet s přáteli do české přírody? Kromě věcí na táboření a převlečení budete potřebovat i kvalitní jídlo, které vás zasytí a současně vám dodá dostatek energie.

Pokud se jedná jen o víkendový výlet, není potřeba v krosně extrémně šetřit místem, můžete si tak sbalit skutečně kvalitní, a dokonce i nějaké ty čerstvé potraviny, například pár jablek.

Co si sbalit na víkendový trek?

  • Ořechy a sušené ovoce,
  • čerstvá jablka,
  • instantní jídlo v pytlíku,
  • proteinové tyčinky,
  • proteinovou kaši.

Pokud budete v lese, kde se nesmí rozdělávat oheň, budou se vám hodit i tzv. MRE – hotová jídla inspirovaná vojenskými zásobami, k jejichž ohřevu není potřeba oheň.

Pokud plánujete výlet (nebo túru) po ČR, nemusíte se bát toho, že byste se ztratili a zásoby vám nestačili. Ať už se vydáte kamkoliv, do vesnice či do města to budete mít vždy poměrně kousek, proto není potřeba na zádech táhnout extrémní zásoby vody, což vám pár kilo také ušetří.

Přesto byste však zásoby podceňovat neměli.

Co na delší túru?

Pokud se chystáte na delší pěší túru, budete muset šetřit místem i gramáží. Potraviny, které si s sebou sbalíte, musí být maximálně efektivní a skladné.

Co by vám rozhodně nemělo chybět?

S tím si v dostatečném množství vystačíte i na několik dní. Sušené ovoce vám dodá kdykoliv během dne rychlou energii a ořechy vás zasytí i na několik hodin.

Dehydrované jídlo stačí zalít teplou vodou a vytvoříte během pár okamžiků plnohodnotný hlavní chod se všemi potřebnými živinami i příjemnou chutí.

Chcete se o jídle na cesty dozvědět víc? Přečtěte si, jaké jídlo s sebou do kempu i o tom, jak na výletě jíst zdravě v článku na Affekt.cz.

jidlo na nekolikadenni vylet

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME