Vezměte děti, elektrokoloběžky a vyrazte na výlet! Přinášíme vám tipy na skvělé trasy

Docházejí vám nápady, jak během volných dnů zabavit své ratolesti? Vyrazte s nimi k řece, na hrad nebo třeba na poznávací trasu krajem Bohumila Hrabala. Abyste měli jistotu, že výlet děti brzy neomrzí, vezměte s sebou elektrické koloběžky, se kterými si užijete kopec zábavy.

Podél řeky Berounky

Údolí řeky Berounky láká na krásnou přírodu a řadu pamětihodností, navíc je výborně dostupné z Prahy. Na výběr máte hned z několika tras různých délek a obtížností. Pro rodinu s menšími dětmi se však vyplatí jet vlakem do Berouna a odtamtud se na elektrických koloběžkách vydat stezkou Po stopách českých králů. Tato 19 kilometrů dlouhá trasa vás zavede podél Berounky okolo Tetína a Karlštejna až do Dobřichovic, kde můžete ke zpáteční cestě opět využít vlak.

Krajem Bohumila Hrabala

Atraktivní a rozmanitá trasa o celkové délce 29 kilometrů se line podél řeky Labe a pokračuje skrz borové lesy v Kersku, kde se můžete napít z místního Svatojosefského minerálního pramene. Kromě krásné přírody budete míjet také kultovní místa spojená s Bohumilem Hrabalem včetně Hrabalovy hájenky, kde můžete zaparkovat své elektrické koloběžky a pochutnat si na kančím se zelím nebo šípkovou.

Nenáročná projížďka Kokořínskem

Okružní jízda Kokořínskem, která je dlouhá 17 kilometrů, začíná a končí na parkovišti v Ráji, odkud vede převážně lesnatým terénem. Po cestě minete hned několik kulturních a přírodních památek – za návštěvu stojí hrad Kokořín a skalní hrad Nedamy, odkud se lze vydat na prohlídku pískovcových skalních útvarů Pokličky. Pokud vám po návratu do Ráje zbyde čas, v nedalekém Mšenu se můžete osvěžit v Městských lázních na zrekonstruovaném koupališti v originálním historickém stylu.

Nepodceňte přípravu

Výletu s dětmi by měla vždy předcházet důkladná příprava. Nezapomeňte se zásobit dostatkem jídla a tekutin, hodit se může také náhradní oblečení pro případ deště nebo naopak opalovací krém jako ochrana před sluncem.

Vaši pozornosti by nemělo ujít ani horské elektrokolo – s dostatečným předstihem zkontrolujte, zda nenese známky poškození a funguje tak, jak má. V opačném případě proveďte jeho servis.

vezmete deti elektrokolobezky a vyrazte na vylet

Našli jste chybu?

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni jeho vzniku. Přestože se snažíme články udržovat aktuální, často dochází k neohlášeným změnám u poskytovatelů služeb nebo ke změnám turistického značení. Uvítáme, když nám tyto změny nahlásíte, děkujeme.

---> nahlásit chybu v článku

Přidejte váš tip

Provozujete zařízení nebo poskytujete služby pro rodiny s dětmi? Pořádáte nějakou akci pro děti? Máte vlastní tip na výlet?

Využijte možnosti bezplatné prezentace na webu i mobilní aplikaci vylety-zabava.cz. Stačí se zaregistrovat a po přihlášení můžete vkládat vaše příspěvky.

Free Joomla! template by L.THEME