Výlety s dětmi

Obora a letohrádek Hvězda

Výlety s dětmi

Obora a letohrádek Hvězda

Obora a letohrádek Hvězda
  • Trasa výletu: procházka oborou Hvězda v Praze 6
  • Celková délka trasy: 3 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu, golfky
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Dobrým tipem na příjemnou vycházku v Praze je návštěva obory Hvězda. I přesto, že se nachází na území města Prahy, zaručuje klidný pohyb a relaxaci v přírodě. Obora Hvězda představuje ideální místo na procházku s kočárkem nebo k projížďce dětí na odrážedlech, odstrkovadlech či kolech.

Oboru Hvězda s letohrádkem Hvězda najdeme v Praze 6 – Liboci. Pokud jedeme autem, je možné zaparkovat v ulici Na Vypichu nebo se sem dostaneme autobusem či tramvají, zastávka Vypich. Obora je ohrazena mohutnou zdí, jsou v ní tři hlavní brány – Libocká, Pražská (od Vypichu) a Bělohorská plus několik menších. Hlavní velmi široká cesta počínaje od Pražské brány protíná celý park a zavede nás až k letohrádku. Od hlavní cesty se můžeme vydat též postraními cestami. Pokud zvolíme cestu doprava, objevíme pěkné dětské hřiště, poblíž letohrádku se nalézá ještě další menší. V příloze je k dispozice jedna z variant tras.

Nedaleko obory Hvězda (směrem do centra) můžeme navštívit Břevnovský klášter, v jehož okolí se také nachází park a dětské hřiště. Jsou zde dva rybníčky, kde si děti určitě rády nakrmí kachny.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/praha/98-obora-a-letohradek-hvezda