Výlety s dětmi

Ze Staré Boleslavi k jezeru Lhota

Výlety s dětmi

Ze Staré Boleslavi k jezeru Lhota

Ze Staré Boleslavi k jezeru Lhota
  • Trasa výletu: okruh lesem ze Staré Boleslavi k jezeru Lhota a přes Hlavenec
  • Celková délka trasy: 13 km
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: odrážedla

Popis

Zaparkovat můžeme ve Staré Boleslavi na kraji města směrem na Neratovice (v ulici Třebízského). Zpočátku jdeme po modře značené cyklotrase, která nás na okraji lesa opouští. Procházíme lesem po neznačených cestách (viz mapa) až k jezeru Lhota. V letních měsících je možné spojit výlet s koupáním. Možností kudy dojít k jezeru Lhota je více, na přiložené mapě je jedna z nich. Jedná se o lesní cesty po rovině, vhodné spíše pro kočárky do terénu.

Od rozcestí Lhota - koup. se vydáme po červené turistické značce podél jezera, po 1,5 kilometru červená odbočuje vlevo do centra obce Hlavenec. My pokračujeme rovně lesem po cyklotrase 0039 do jižní okrajové části Hlavence. U informační tabule na křižovatce zahneme doprava, navážeme na neznačenou cestu a procházíme lesem stále rovně. Za železniční tratí ve Staré Boleslavi zabočíme doleva a poté kráčíme po vedlejších silnicích (ulicemi Nádražní, Boleslavská, Okružní) zpět k autu v ulici Třebízského.

Upozorňujeme, že železniční trať se přechází na nechráněných místech, kde nejsou přejezdy. V případě, že jdeme s kočárkem, je nutné ho přenést přes koleje.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/archiv/94-ze-stare-boleslavi-k-jezeru-lhota