Výlety s dětmi

Botanická zahrada a Rozárium v Olomouci

Výlety s dětmi

Botanická zahrada a Rozárium v Olomouci

Botanická zahrada a Rozárium v Olomouci
  • Druh zábavy: botanická zahrada, dětská hřiště, hry pro děti
  • Doporučený věk dětí: 0+
  • Adresa: Michalské stromořadí, Olomouc, Česká republika

Popis

Botanická zahrada a Rozárium Výstaviště Flora Olomouc, a. s. nabízí možnost poučení, vzdělání, ale také relaxace uprostřed přírody. V zahradě jsou k dispozici obří dřevěné šachy, pétanque, malování křídou na asfalt, létající talíře či badmintonové pálky. Konají se zde zajímavé akce, přírodovědné soutěže apod. Děti zaujmou dětská hřiště, dále si mohou vyzkoušet své znalosti z poznávání dřeva některých stromů, zahrát si na dřevěný xylofon nebo si zahrát ruské kuželky. Druhým rokem je tu také k prohlédnutí Zahrada pro nevidomé. V neposlední řadě Botanická zahrada nabízí konání svatebních obřadů - svatba v zelené oáze uprostřed Olomouce.

Areál je otevřený denně mimo pondělí od 9,30 do 18,00 hodin. Každou středu je vstup zdarma. Otevřeno je vždy od dubna do října.

V Botanické zahradě v Olomouci nalezneme významné exempláře, například Davidie listenová, Paulovnie plstnatá, Liliovník tulipánokvětý nebo Růže čínská, která kvete zeleně. Zajímavé jsou dřevěné sloupy tyčící se v řadě podél vodního toku, jedná se o výtvory ze sympozia „Sloup“. Seznámit se zde můžeme také s řadou živočichů.

Do Rozária lze dojít kolem řeky s břehy osázenými lužními bylinami, či přes alpinum. Tímto směrem nemůžeme minout ani stálou expozici okrasných travin. Sbírka čítá na cca 500 záhonových sadových a popínavých odrůd růží. V roce 2014 proběhne rekonstrukce těchto prostor.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/stredni-morava/865-botanicka-zahrada-a-rozarium-v-olomouci