Výlety s dětmi

Z Nového Údolí do Černého Kříže

Výlety s dětmi

Z Nového Údolí do Černého Kříže

Z Nového Údolí do Černého Kříže
  • Trasa výletu: vlakem z Volar do Nového Údolí, pěšky do Černého Kříže - odtud návrat vlakem do Volar
  • Celková délka trasy: 9 km (při návratu vlakem z Černého Kříže do Volar)
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu, golfky
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Především klukům, kteří mají rádi vlaky, se bude tento výlet líbit. V době letních prázdnin na trase jezdí i historické parní vlaky.

Autem zajedeme do Volar a na nádraží zaparkujeme. Cesta vlakem z Volar do Nového Údolí trvá necelých 30 minut, proto je přijatelná i pro menší neposedné děti, které moc dlouho nevydrží cestovat. Vystoupíme na konečné stanici "Nové Údolí" a vydáme se po žluté turistické značce směr Stožec. Jedná se o kvalitní asfaltku vhodnou pro kočárky všech typů. Cestu lemuje železniční trať a průzračná Studená Vltava. Na rozcestí Stožec se žlutá turistická značka odklání doleva a my pokračujeme rovně po stejně kvalitní silnici až do Černého Kříže. Z vlakové stanice "Černý Kříž" se vrátíme vlakem zpět do Volar.

Zajímavosti po cestě

Ve venkovních prostorách vedle informačního střediska ve Stožci se nalézá naučně - zábavný areál. Svoji šikovnost si celá rodina může vyzkoušet při hrách na kládě, znalosti si prověřit při sestavování potravinové pyramidy šumavských zvířat či dotykovém kvízu a jiných úkolech. Seznámíme se zde i s činnostmi a prácemi, které byly pro Šumavu v minulosti typické, prohlédneme si geologickou expozici a další. Nejmenší potěší herní prvky.

Za Stožcem ve směru do Černého Kříže můžeme z asfaltky odbočit k lávce přes Studenou Vltavu, kde je odpočinkové místo s lavičkami.

 

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/sumava/73-nove-udoli-cerny-kriz