Výlety s dětmi

Cyklokroužky - výuka bezpečné jízdy na kole a jiné pohybové aktivity

Výlety s dětmi

Cyklokroužky - výuka bezpečné jízdy na kole a jiné pohybové aktivity

Cyklokroužky - výuka bezpečné jízdy na kole a jiné pohybové aktivity
  • Druh zábavy: cyklistický kroužek
  • Doporučený věk dětí: 5+
  • Adresa: Na Florenci 1332/23, Praha 1, Česká republika

Popis

Na kole bezpečně, zábavně, s úsměvem a s kamarády – to je heslo nového celorepublikového projektu Cyklokroužky, který probíhá při základních školách a je určen dětem, které si chtějí jízdu na kole opravdu užít. Pro děti je v rámci projektu připravena i spousta her, pohybových aktivit a vedou jej zkušení cyklističtí trenéři, pro které se kolo stalo životním stylem.

Cyklokroužky jsou celorepublikový projekt zaměřený na děti, které nechtějí po vyučování lenošit. Získají tady všeobecnou pohybovou průpravu a naučí se bezpečně jezdit na kole. Projekt je určený dětem předškolního a mladšího školního věku a výuka probíhá při jednotlivých školách během celého školního roku, zpravidla jednou až dvakrát týdně. Kroužky vedou lektoři, kteří mají dobrý vztah k dětem, a především práce s nimi je opravdu baví.

Cyklokroužek dbá na to, aby se děti všestranně pohybově rozvíjely, naučily se bezpečně jezdit na kole, získaly správné pohybové návyky a kladný vztah ke sportu. Současně vytváří pro děti bezpečné prostředí v partě kamarádů, které spojuje stejný zájem. Jednotlivá cvičení v "Cyklokroužcích" jsou ideálním prostředkem ke zlepšení pohybových schopností, učí děti poznávat, vnímat a správně ovládat své tělo, a i díky nim si pak dokážou osvojit vhodné pohybové stereotypy.

Projekt Cyklokroužky podporuje řada známých osobností jako je účastník Tour de France René Andrle, olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková nebo profesionální cyklokrosař Michael Boroš.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/materska-centra-kurzy-krouzky/praha/7031-cyklokrouzky-nauci-vase-deti-jezdit-na-kole