Výlety s dětmi

Naučnými stezkami v zámeckém parku Konopiště

Výlety s dětmi

Naučnými stezkami v zámeckém parku Konopiště

Naučnými stezkami v zámeckém parku Konopiště
  • Trasa výletu: procházka naučnými stezkami v zámeckém parku Konopiště - 1. "Pod stromy", 2. „Historie a příroda Konopišťského zámeckého parku“ a 3. "Lesní stezka Ferdinanda d’Este"
  • Celková délka trasy: 2 až 7 km (dle výběru NS)
  • Terén: mírně kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: sportovní do terénu
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano

Popis

Návštěvu státního zámku Konopiště u Benešova si můžeme zpestřit procházkou naučnými stezkami vedoucími rozlehlým zámeckým parkem.

Naučná stezka „Pod stromy“ (okruh 3,5 km)

Během procházky naučnou stezkou „Pod stromy“ se na ilustrovaných tabulích seznámíme s jedenácti stromy, které rostou v zámeckém parku i v našich lesích. Stezka začíná u hráze zámeckého rybníka, pokračuje k Růžové zahradě a lesní cestou nad přírodním divadlem stoupá k dřevěnému altánu na vrchu Tuškov. Od altánu stezka vede k odbočce na Šibernu, kde končí. U 10. zastavení naučné stezky se mohou děti vyřádit na dětském hřiště. Stezka je dlouhá 2,5 km (+ 1 km návrat k výchozímu bodu) a je vhodná pro kočárky do terénu.

Naučná stezka „Historie a příroda Konopišťského zámeckého parku“ (okruh 6,5 km)

Okružní naučná stezka „Historie a příroda Konopišťského zámeckého parku“ obsahuje 12 zastavení věnovaných historii parku, sochařské výzdobě i přírodním zajímavostem. Úvodní část v těsné blízkosti zámku Konopiště je dlouhá 1,5 km. Na ni navazuje trasa v délce 5 km podél rybníka a přes vrch Tuškov až k hlavnímu vchodu do parku od Benešova.

Pro vozíčkáře a cyklisty část stezky vede jinou trasou nad přírodním divadlem, kterou lze využít i při procházce s kočárkem.

Naučná stezka "Lesní stezka Ferdinanda d’Este" (2 km tam a zpět)

Tato naučná stezka nás zavede do doby Františka Ferdinanda d’Este, seznámí nás s historií a současností zámeckého parku, lesním hospodařením, myslivostí, rostlinami a zvířaty v lese.

Výchozí bod stezky je u silnice spojující Benešov a Konopiště, 400 metrů před centrálním parkovištěm. Stezka končí u hlavního vchodu do parku z Benešova.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/posazavi/688-naucnymi-stezkami-v-zameckem-parku-konopiste