Výlety s dětmi

Hrad a zámek Staré Hrady

Výlety s dětmi

Hrad a zámek Staré Hrady

Hrad a zámek Staré Hrady
  • Druh zábavy: Výlet pro děti i dospělé, pohádkové a historické prohlídkové okruhy, živá zvířátka
  • Doporučený věk dětí: 3+
  • Adresa: Staré Hrady 1, Staré Hrady, Česká republika

Popis

Pokud hledáte místo, kam vyrazit s celou rodinou a kde se rozhodně pobaví děti i dospělí, navštivte Hrad a zámek Staré Hrady. Původně gotický hrad s renesančním zámkem a předzámčím se nachází v Českém ráji, jižně od Jičína u městečka Libáň. Dnes se tu půvabně snoubí historie s pohádkou. Svůj domov tu našli draci, obři, rytíři, princezny, čertíci, vodníci, čarodějnice, skřítkové a další pohádkové bytosti.    

 

Zažijte a všemi smysly ochutnejte atmosféru pohádkového hradu a zámku a originálních českých pohádek pro děti i dospělé. Od sklepení až po půdu vás provedou opravdové princezny, rytíři nebo čarodějnice. Po celý rok můžete navštívit Zámecké pohádkové sklepení s obry, vodníky, čertíky a draky, Hradní pohádkovou půdu s lekcí čarodějného létání na koštěti a novinka - Zdravosvět a Dračí království. Potkáte tu spoustu pohádkových bytostí, ale i vzácné bílé pávy, zlaté bažanty a další zvířátka.

 

Staré Hrady jsou také ideálním místem na výlet pro rodiny s dětmi a mateřské a základní školy. Na dospělé návštěvníky čeká prohlídka Hradu a zámku s Dračí královskou komnatou a s unikátními expozicemi z dob habsburské monarchie a novinka letošní sezóny – Pivo-poklad Čechů.  

 

Tak jako každý hrad, jsou i Staré Hrady opředeny pověstmi. Ta nejtajemnější je o templářích, kteří prý původně tvrz starou vlastnili. Říká se, že jejich zlatý poklad je tu někde doposud zakopaný.   

 

Přijďte a přesvědčte se na vlastní oči, že na Hradě a zámku Staré Hrady historie a pohádkové bytosti skutečně žijí! Pohádkové i historické akce jsou tu po celý rok.

 

 

Zajímavé pohádkové a historické akce pro děti i dospělé se tu konají celoročně. Všechny akce a další podrobnosti najdeme na oficiálních stránkách níže pod fotogalerií.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/vychodni-cechy/436-stare-hrady-u-jicina-pohadkovy-hrad-a-zamek