Výlety s dětmi

Celodenní výlet za rozhlednami Jizerských hor na elektrické koloběžce DAVEBIKE

Výlety s dětmi

Celodenní výlet za rozhlednami Jizerských hor na elektrické koloběžce DAVEBIKE

Celodenní výlet za rozhlednami Jizerských hor na elektrické koloběžce DAVEBIKE
  • Trasa výletu: okruh z Hrabětic přes rozhledny Královka, Na Čihadle, Tanvaldský Špičák (volitelně), Nisanku, Bramberk a Slovanku
  • Celková délka cyklotrasy: 54 km
  • Terén: kopcovitý
  • Doporučený věk dětí: 12+

Popis

Firma Davebike nabízí poznávací výlet na elektrických koloběžkách v úchvatném prostředí Jizerských hor. Navštívíme až 6 rozhleden a Protrženou přehradu. Celou cestu nás bude doprovázet instruktor.

V ceně výletu je:

 

Jedná se o sportovně-turistický výlet pro celou rodinu v nádherné přírodě Jizerských hor.

Po příjezdu do malebné vesničky Hrabětice se seznámíme s ovládáním a obsluhou koloběžky. Po instruktáži proběhnou rozjížděcí jízdy a vydáme se na nedalekou rozhlednu Královka, k níž vede velice mírná a příjemná cesta. Poté nás bude čekat první velký sjezd, při kterém narekuperujeme energii do baterií. Budeme ji potřebovat. Po návštěvě rozhledny Na Čihadle se můžeme občerstvit v nedaleké hospůdce. Po cestě za další rozhlednou narazíme na kulturní památku Protržená přehrada na Bílé Desné. Od přehrady nás cesta zavede až na Tanvaldský Špičák. Zde bude návštěva rozhledny volitelná, protože cesta k ní je pro opravdu zkušené jezdce, popřípadě si zvolíme pěší výlet. Instruktor mezitím pohlídá koloběžky. Za další rozhlednou se vydáme až k městu Jablonec nad Nisou, nad nímž se tyčí dosud nejvyšší rozhledna, kterou navštívíme - Nisanka. Tímto náš výlet zdaleka nekončí. Po lehčí off-road cestě nás opět čeká stoupání na vrchol kopce Krásný, kde se v lesích schovává kamenná rozhledna Bramberk. Odtud už máme blízko k cíli. Nad osadou Hrabětice se tyčí naše poslední zastávka, železná rozhledna Slovanka. Po sjezdu k autům náš výlet končí.

Během cesty je na většině rozhleden možnost občerstvení, ale doporučujeme si malou svačinku s pitím do batůžku s sebou přibalit. Můžeme se těšit na nezapomenutelný zážitek z jízdy, nádhernou přírodu s krásnými výhledy a skvělou zábavu.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/archiv/1931-celodenni-vylet-za-rozhlednami-jizerskych-hor-na-elektricke-kolobezce-davebike