Výlety s dětmi

iQLANDIA - moderní science centrum s planetáriem

Výlety s dětmi

iQLANDIA - moderní science centrum s planetáriem

iQLANDIA - moderní science centrum s planetáriem
  • Druh zábavy: interaktivní exponáty v oblasti vědy a techniky, doprovodný program, planetárium
  • Doporučený věk dětí: 8+
  • Adresa: Nitranská 10, Liberec, Česká republika

Popis

Čtyři patra plná chytré zábavy, to je science centrum iQLANDIA. V deseti interaktivních expozicích se vydáme z nitra planety až do vzdálených galaxií, potkáme jediného humanoidního robota v České republice a vyzkoušíme si na čtyři stovky interaktivních exponátů, které zábavně, a přitom poutavě představují svět vědy a techniky. iQLANDIA nabízí i bohatý doprovodný program: science show, tematické hry, laboratorní workshopy, badatelské aktivity, přednášky.

iQLANDIA se nachází v centru Liberce v Nitranské ulici, nedaleko od výpadovky na Prahu, blízko od vlakového a autobusového nádraží. Před centrem je dostatek míst na parkování (10 autobusů, cca 100 automobilů). Uvnitř najdeme iQCafe a iQSHOP.

iQLANDIA má co nabídnout spíš odrostlejším návštěvníkům (od 8 let). Pro mladší návštěvníky a jejich rodiče je určeno science centrum iQPARK, které se nachází hned naproti v prostorách Centra Babylon. iQPARK je vhodný pro děti od 2 let.

 

PLANETÁRIUM

Chcete se dozvědět něco o tom, co je právě teď vidět na obloze? Zajímá vás, jak je dobýván vesmír nebo se toužíte vydat na výlet do historie či žhavé současnosti Země? A co to všechno spojit navíc do filmového zážitku? Planetárium v iQLANDII s kupolí o průměru devíti metrů, nejmodernější projekční technologií a padesáti polohovatelnými sedačkami tohle všechno nabízí.

Hodinové představení začíná živou sezónní projekcí, během níž nás lektoři iQLANDIE seznámí s aktuální noční oblohou. V nabídce jsou pořady na astronomická a přírodovědná témata pro různé věkové kategorie. Ke každému filmu jsou k dispozici také sluchátka s překlady do angličtiny, němčiny a polštiny.



Program v iQLANDII

Science show

Jak založit požár z mouky? Jak zapálit oheň vodou? Jak vypadá trávení žaludku v reálném čase? Mnoho ztřeštěných pokusů především z fyziky a chemie přináší v iQLANDII Zábavná science show. Zkušení lektoři se pouští do vskutku bláznivých kousků, do kterých zapojí i nás a my si odneseme velký zážitek. Zábavná science show je intenzivní až čtyřicetiminutové představení s hereckými výkony, působivými výbuchy, vtipem, smíchem i novým poznáním.

 

Hurá do laboratoře

Vyzkoušíme moderní laboratoře a staneme se na chvíli sami šílenými vědci a vynálezci. Svět pod mikroskopem, výroba parfémů, tajemství neviditelného inkoustu, kouzla kyanotypie… to je jen několik z řady tematických workshopů, které si pro nás lektoři iQLANDIE připravili. Kdo ví, třeba sami obohatíme lidstvo o další skvělý vynález!

 

Badatelské aktivity

Můžeme si vyrobit nanovlákno, pohovořit s robotem Thespianem, „rozpitvat” starý elektrospotřebič, otestovat své chuťové pohárky, zahrát si na archeologa… – pro všechny zvídavé návštěvníky je připravena spousta doprovodných aktivit s lektory přímo v expozicích.

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/muzea-vystavy-atrakce/severni-cechy/1911-iqlandia-moderni-science-centrum-s-planetariem