Výlety s dětmi

Toulky pod Lysou horou v Krkonoších

Výlety s dětmi

Toulky pod Lysou horou v Krkonoších

Toulky pod Lysou horou v Krkonoších
  • Trasa výletu: okruh z Rokytnice nad Jizerou kolem Huťského vodopádu, přes Dvoračky, Ručičky a Horní Domky
  • Celková délka trasy: 10 km
  • Terén: kopcovitý
  • Vhodné pro kočárky: ne
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: částečně odrážedla (v rovinatých úsecích)

Popis

Trasa výletu

Lysá hora (1 344 metrů) v Krkonoších patří k nejznámějším vrcholům našich nejvyšších hor, s rozumným časovým plánem se kolem ní dá udělat hezký výlet pro celou rodinu.

Příhodným místem pro začátek výletu je parkoviště u Hotelu Starý mlýn v Rokytnici nad Jizerou, kde můžeme nechat auto, jsou tady motokáry, hřiště pro děti a dobré jídlo ve zdejší restauraci se zahrádkou.

V první části výletu vyšlápneme po modré k působivému Huťskému vodopádu, který lze pozorovat z dřevěné plošiny. Táhlé stoupání je přerušeno mělkým sedlem, z něhož je to už jenom kousek ke známé horské chatě Dvoračky sousedící s hotelem a restaurací Štumpovka.

Po odpočinku na chatě nás čeká krásná cesta lesem po vrstevnici kolem Lysé hory. Zelená, kterou budeme sledovat, přetíná několik sjezdovek i sedačkovou lanovku, a tak se směrem doleva odkrývají krásné výhledy na Podkrkonoší. Na rozcestí Ručičky je třeba prudce zahnout doleva a po modré sejdeme k horní stanici sedačky Horní Domky. Téměř po vrstenici dorazíme na rozcestí Hořejší Domky - vlek, tam se napojíme na žlutou turistickou značku a klesáme do Rokytnice n. J. Na Horním náměstí v Rokytnici odbočíme z hlavní silnice doleva na modrou značku a po ní se vrátíme k zaparkovanému autu u Hotelu Starý mlýn.

Trasa výletu s využitím lanovky Horní Domky

Rodiny s mladšími dětmi si mohou trasu zkrátit cca o 2 km a použít lanovou dráhu Horní Domky. Dolní stanice lanovky se nachází uprostřed ski areálu, kde můžeme vyzkoušet i lanový park.

 

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/krkonose/1451-toulky-pod-lysou-horou-v-krkonosich