Výlety s dětmi

Zámek v Hustopečích nad Bečvou

Výlety s dětmi

Zámek v Hustopečích nad Bečvou

Zámek v Hustopečích nad Bečvou
  • Trasa výletu: prohlídka zámku v Hustopečích nad Bečvou
  • Celková délka trasy: zaparkovat lze přímo u zámku
  • Terén: rovinatý
  • Vhodné pro kočárky: ano (na nádvoří a v okolí zámku)
  • Vhodné pro odrážedla a odstrkovadla: ano (na nádvoří a v okolí zámku)

Popis

Hustopeče nad Bečvou najdeme nedaleko silnice 35 mezi městy Valašské Meziříčí a Hranice na Moravě. Kavárna Husté Café na náměstí nabízí komentované prohlídky náměstí, barokních soch a zámku pro minimální počet 5 osob většinou o víkendu. Více informací je na oficiálních stránkách městyse - odkaz níže.

Zámek Hustopeče nad Bečvou

Zámek prošel dlouholetou rekonstrukcí a jistě stojí k návštěvě. Prohlédneme si tu překrásný arkádový dvůr. Unikátní renesanční arkády jsou zdobeny reliéfy, kde každý z reliéfů má svůj příběh. Psaníčkové sgrafito s rostlinným motivem se již nikde jinde na Moravě nevyskytuje.  

Na zámku se nachází řeznické muzeum, které nás seznámí s tradičním řemeslem provozovaným od roku 1933 do roku 1950 zdejší rodinnou firmou Váhala a spol. s r. o. Ve sklepních prostorách zámku v Hustopečích nad Bečvou můžeme ještě navštívit lapidárium. Prohlídku doprovázejí hudební skladby a je také doplněna smyšleným příběhem o skutečném obyvateli zámku – Janu Nepomuckém Podstatském. Na zámku jsou umístěna též další dvě muzea - muzeum hudby a muzeum filmu obcí mikroregionů Hranicko a Lipensko.  

Během roku se na hustopečském zámku konají příležitostní kulturní akce.

URL odkaz na článek

www.vylety-zabava.cz/tipy-na-vylet/hana/1421-zamek-v-hustopecich-nad-becvou